1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

Companii

Peste 200 de candidaturi pentru poziţia de administrator la Romgaz, Transgaz şi Nuclearelectrica

OPSPI a primit 79 de candidaturi pentru ocuparea postului de administrator la Romgaz, 67 pentru Transgaz şi 62 pentru Nuclearelectrica, în cadrul procesului privind introducerea guvernanţei corporative la societăţile de stat, cele trei companii având fiecare câte cinci membri în CA.

19 mar, 2013 | Mediafax

"Ca urmare a publicării în presa internă şi internaţională a anunţului cu privire la transmiterea candidaturilor pentru posturile de administratori la cele trei societăţi comerciale, în termenul limită au fost depuse candidaturi, astfel: pentru Nuclearelectrica - 62 candidaturi; pentru Romgaz - 79 candidaturi; pentru Transgaz - 67 candidaturi. În prezent, se află în analiză şi evaluare dosarele depuse de candidaţi", se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei, acţionarul majoritar al celor trei companii.

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor a expirat miercuri, 13 martie. Consiliul de Administraţie (CA) al fiecăreia dintre cele trei companii este format din cinci membri.

Procesul de selectare a unor manageri profesionişti pentru companiile de stat este derulat Ministerul Economiei, prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI).

OPSPI este asistat în acest proces de firmele Quest Advisors şi Transearch International.

Quest Advisors a fost înfiinţată de Vasile Luţai Hariton şi este condusă de acesta alături de Loredana Serfezi şi de Andreea Acalovschi, iar Transearch International este o companie internaţională de recrutare, cu sibsidiare în mai multe ţări.

Potrivit angajamentelor Guvernului faţă de Fondul Monetar Internaţional (FMI), cele trei companii, alături de altele din portofoliul statului, ar fi trebuit să aibă management selectat pe criterii exclusiv profesionale până la sfârşitul anului trecut.

La ultima vizită a FMI la Bucureşti, din ianaurie, Executivul a promis din nou că va selecta în acest an directori independeţi politic la conducerea mai multor companii de stat.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO