Peste 200 de startup-uri tech sunt aşteptate la competiţia Startup Spotlight, cu premii totale de un milion de euro

Startup Spotlight, competiția de startup-uri organizată în cadrul Conferinţei How to Web, aşteaptă peste 200 de startup-uri care dezvoltă produse tech să concureze pentru premiul de 125.000 euro investiție. Valoarea totală a premiilor şi beneficiilor se ridică la un milion de euro.
Lidia Neagu - joi, 26 sept. 2019, 11:01
Peste 200 de startup-uri tech sunt aşteptate la competiţia Startup Spotlight, cu premii totale de un milion de euro

Pentru prima dată în România, mai mulți investitori de tip angels din rețeaua TechAngels sindicalizează o rundă de investiţie la care iau parte fonduri de venture capital, respectiv GapMinder Venture Partners și RocaX.

Startup-urile tech pot aplica până la data de 10 octombrie, urmând ca 20 dintre acestea să fie selectate pentru sesiunea de pitching. Acestea vor avea acces la beneficii în valoare de un milion de euro prin programul F6S Alpha Founders oferit de F6s.

Cele mai promițătoare trei startup-uri, care vor câștiga premiile pentru „Cel mai bun startup”, „Cel mai bun pitch” și „Premiul pentru cea mai bună inovație”, vor beneficia și de acces la conferința TechCrunch Disrupt Berlin, precum și de un stand de prezentare și șansa de a concura în competiția Startup Battlefield. Aceasta din urmă este una dintre cele mai importante conferințe de tehnologie și antreprenoriat din lume.

Participarea la Startup Spotlight este gratuită și este deschisă startup-urilor early-stage atât din România, cât și din Europa Centrală și de Est.

Mentorat și întâlniri cu investitori de top la Startup Spotlight

După încheierea sesiunii de aplicări urmează evaluarea și selectarea a 20 de startup-uri care, după o sesiune de pitch training, vor intra în etapa finală a competiției din cadrul How to Web 2019. Aceasta se va desfășura în perioada 30 – 31 octombrie 2019.

Toate cele 20 de echipe selectate vor beneficia de mentorat, întâlniri cu potențiali investitori și expunere media. Mentorii care se implică în Startup Spotlight sunt antreprenori și oameni de afaceri de top, printre care Enis Hulli (Partener 500startups), Jag Singh (Managing Director la Techstars Berlin), April Dunford (Positioning Expert & CEO în cadrul Ambient Strategy), Dave Hogue (UX Design Lead la Google) și Andrei Pitiș (VP Product și Head of European Development Centers la Fitbit).

De asemenea, concurenții vor avea întâlniri cu investitori precum Carmen Sebe (Partener la Gecad Ventures), Cristian Munteanu (Partener Early Game Ventures), Ondrej Bartos (Partener Credo Ventures), dar și cu reprezentanți ai celor mai active acceleratoare corporate din România precum KPMG Startup Grow Pad, Orange Fab, BCR-InnovX sau Tech’n Trade by METRO SYSTEMS.

În trecut, la Startup Spotlight au participat companii de succes precum TypingDNA, Omniconvert, Nifty Learning, MEDIjobs, MavenHut, Incrediblue (Grecia), Attensee (Polonia), Bitrise (Ungaria).

Cine sunt investitorii Startup Spotlight?

TechAngels România este rețeaua de business angels care investește în startup-uri tech din regiune și facilitează accesul acestora la investitori și expertiza de care au nevoie.

Gapminder Ventures este un fond de investiții de 40 milioane de euro de tip Venture Capital care investește în start-up-uri românești cu ambiții de scalare globale. Gapminder investește atât în startup-uri în stadiu de MVP și Accelerare, cât și serii de tip Seed sau Series A, în companiii cu tracțiune inițială sau chiar venituri în hyper-growth.

RocaX este unul dintre cele mai recent înființate fonduri de investiții din România, a cărui misiune este de a susține startup-urile și ideile inovative aflate la început de drum, atât prin finanțare și know-how, cât și prin oportunități de validare în piață a acestor inițiative.

How to Web este una dintre cele mai importante conferințe anuale de tehnologie și inovație din Europa, ce reunește antreprenori în tehnologie, dezvoltatori de produs, developeri, specialiști în marketing online, inovatori și investitori care sunt în căutare de inspirație și know-how despre cum să dezvolte produse și afaceri digitale.

Lansată în 2010, a fost printre primele evenimente de tehnologie din Europa Centrală și de Est și a contribuit la adoptarea mentalității de startup în România și în această parte a Europei.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...