Peste 3 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19, administrate în SUA pentru a doua zi la rând

Statele Unite au administrat peste 3 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 pentru a doua zi la rând, o nouă ilustrare a unei campanii de vaccinare care continuă să crească în amploare, potrivit cifrelor oficiale publicate duminică, informează AFP.
AGERPRES - lun, 22 mart. 2021, 10:46
Peste 3 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19, administrate în SUA pentru a doua zi la rând

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) a anunţat duminică 3,04 milioane de doze injectate în ultimele 24 de ore, după cele 3,12 milioane de doze administrate în ziua precedentă.

„Este pentru prima oară când avem peste 3 milioane de doze administrate în două zile la rând”, a declarat pe Twitter coordonatorul statisticilor de la Casa Albă pentru pandemia de COVID-19, Cyrus Shahpar. „Înregistrăm progrese!”, a adăugat el.

În medie, pentru săptămâna trecută, 2,49 milioane de doze au fost administrate zilnic în această ţară, care a raportat 542.000 de decese provocate de noul coronavirus de la începutul pandemiei.

Potrivit CDC, 24,5% din populaţia americană a primit deja cel puţin o doză de vaccin, iar 13,3% dintre americani au primit deja şi dozele de rapel. Procentul americanilor care au primit cel puţin o doză a ajuns la 31,5% în rândul persoanelor de peste 18 ani şi la 69% în rândul persoanelor de peste 65 de ani.

Trei vaccinuri sunt de acum autorizate în Statele Unite: cel dezvoltat de Johnson & Johnson (o singură doză este necesară pentru fiecare persoană) şi cele produse de alianţa Pfizer-BioNTech şi de compania Moderna, ambele necesitând două doze.

Statele Unite au plasat deja comenzi pentru a primi până la sfârşitul lunii mai o cantitate suficientă de doze pentru a îi vaccina pe toţi adulţii americani.

Citeste si: SUA accelerează campania de imunizare. Vaccinările devin posibile în farmacii

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...