Peste 30.000 de turişti sunt aşteptaţi pe litoral în minivacanţa de 1 Mai

Preşedintele ANAT şi al Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, Corina Martin, estimează că peste 30.000 de turişti se vor afla pe litoral în minivacanţa de 1 Mai, iar aceştia vor avea parte de mai multe surprize, printre care paradă de autoturisme, de motociclete şi concerte.
Economica.net - lun, 11 mart. 2013, 16:04
Peste 30.000 de turişti sunt aşteptaţi pe litoral în minivacanţa de 1 Mai

„Pentru 1 Mai am pregătit foarte multe evenimente care se vor derula în fiecare zi până la finalizarea minivacanţei care a devenit maxi-vacanţă prin decizia Guvernului de a uni 1 Mai cu Paştele. Astfel, până pe 7 mai avem ocazia să oferim tuturor turiştilor care aleg litoralul românesc surprize, spectacole, parade de maşini, parade de motociclete, concerte, evenimente în fiecare club de noapte. Primăria Mangalia anunţă evenimente atractive pentru staţiunile din sud, inclusiv un eveniment care se cheamă Patimile lui Hristos cu ocazia Paştelui. Slujbele de Paşte vor avea loc pe plajă atât în staţiunea Mamaia, în dreptul Cazinoului, cât şi pe plaja din Mangalia. De asemenea, deschiderea sezonului o vom face cu tur-operatori din Emiratele Arabe Unite şi presa din Emirate pentru a le prezenta ce înseamnă staţiunea Mamaia”, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, Corina Martin.

Ea a spus că estimează că peste 30.000 de turişti se vor afla de 1 Mai pe litoral.

„Vrem să batem recordul de vizitatori de anul trecut care a fost cifrat la 30.000 şi dacă vremea ne ajută şi se pare că ne ajută, vom avea o deschidere de sezon în forţă pe litoralul românesc”, a explicat Corina Martin.

Preşedintele Asociaţiei Litoral-Delta Dunării a mai afirmat că se aşteaptă ca pe litoralul românesc să se afle mai mulţi turişti români decât pe cel bulgăresc cu ocazia sărbătorilor pascale.

„Nu ne-am bătut niciodată de 1 Mai cu litoralul bulgăresc, de Paşte ne-am bătut şi întotdeauna litoralul bulgăresc câştiga pentru că de Paşte dacă nu rămânem în România ne dorim o destinaţie externă, iar cea mai accesibilă este Bulgaria. De 1 Mai litoralul românesc şi-a luat revanşa. Pot să dau şi o comparaţie, în general aveam 20-30.000 de turişti la noi pe litoral de 1 Mai faţă de 5-6.000 în Bulgaria. În acest an, având în vedere că Paştele este legat în aceeaşi săptămână cu 1 Mai ne aşteptăm la un număr şi mai mic de turişti în Bulgaria şi un număr şi mai mare pe litoralul românesc”, a menţionat Corina Martin.

De asemenea, preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală, prezent la conferinţa de presă, a anunţat că cererile pentru minivacanţa de 1 Mai sunt numeroase şi până în prezent ofertele de pe litoral s-au vândut în proporţie de 50 la sută.

„Pentru 1 Mai litoralul este vândut în proporţie de 50 la sută, deci cererile sunt extrem de mari. Mamaia va fi arhiplină, ne aşteptăm la 25-30.000 de turişti. Suntem pregătiţi în Mamaia cu zona hotelieră, cu distracţiile şi agrementul”, a afirmat Nicolae Bucovală.

El a oferit chiar şi câteva tarife pentru perioada respectivă, spunând că preţurile pentru o noapte de cazare la un hotel de trei stele în staţiunea Mamaia variază între 40 şi 75 de lei pe loc pe noapte, tarifele mai ridicate fiind acolo unde unitatea hotelieră oferă şi mic dejun inclus.

Totodată, Nicolae Bucovală a spus că hotelieri vin cu diverse oferte pentru minivacanţa de 1 Mai, printre acestea aflându-se şi masa de Paşte, care va fi gratuită la unele unităţi de cazare.

Te-ar mai putea interesa și
Nike va recondiționa pantofii sport returnați și îi va revinde
Nike va recondiționa pantofii sport returnați și îi va revinde
Grupul american Nike Inc a anunţat luni că va începe să recondiţioneze pantofii sport returnaţi de cumpărători şi îi va repune în vânzare la preţuri mai mici, un serviciu oferit din ce......
ANSVSA: Se pot relua exporturile de animale vii prin Canalul Suez, odată deblocat. Crește frecvența controalelor
ANSVSA: Se pot relua exporturile de animale vii prin Canalul Suez, odată deblocat. Crește frecvența controalelor
Crescătorii de animale vor putea relua exportul de animale vii pe calea apei, prin Canalul Suez, odată ce acesta este deblocat. ...
FAO: Prețurile mondiale la alimente au crescut pentru a zecea lună consecutiv
FAO: Prețurile mondiale la alimente au crescut pentru a zecea lună consecutiv
Potrivit datelor publicate recent de Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO), prețurile ...
Încă 14 zile de carantină pentru orașul Bragadiru
Încă 14 zile de carantină pentru orașul Bragadiru
Măsura de carantină zonală se prelungeşte de luni seara, cu 14 zile, pentru oraşul Bragadiru, a anunţat Prefectura ...