Peste 43.000 de locuri de muncă sunt vacante la nivel național

Peste 43.000 de locuri de muncă sunt disponibile la nivel naţional, cele mai multe pentru muncitorii necalificaţi şi lucrătorii comerciali, potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), relatează Agerpres.
AGERPRES - mie, 27 iul. 2022, 19:37
Peste 43.000 de locuri de muncă sunt vacante la nivel național

Din totalul celor 43.138 de locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 3.324 sunt oferite pentru muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor; 2.253 pentru lucrător comercial; 2.244 locuri pentru muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet; 1.105 pentru montator subansamble;1.097 agent de securitate.

De asemenea, pentru muncitor necalificat în industria confecţiilor sunt disponibile 1.063 de locuri de muncă, pentru confecţioner-asamblor articole din textile – 829, pentru muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii – 801, lăcătuş mecanic – 760, conducător auto transport rutier de mărfuri – 721 şi sudor – 613.

Persoanele cu studii superioare pot alege din cele 2.722 de locuri de muncă pentru meserii precum inginer în diferite domenii de activitate; programator; consilier/ expert/ inspector/ referent/ economist în economie generală; referent; analist financiar etc.

Un număr de 8.227 de locuri de muncă sunt disponibile pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (lucrător comercial; manipulant mărfuri; agent de vânzări; conducător auto transport rutier de mărfuri; operator introducere, validare şi prelucrare date etc), iar 11.075 pentru persoanele cu studii profesionale (lăcătuş mecanic; sudor; confecţioner-asamblor articole din textile; electrician de întreţinere şi reparaţii; lucrător comercial etc.).

Restul de 21.114 locuri de muncă sunt destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor; montator subansamble; agent de securitate; muncitor necalificat în industria confecţiilor; muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet etc).

În Spaţiul Economic European, prin intermediul reţelei Eures România, sunt disponibile 517 locuri de muncă vacante, astfel: în Belgia – 251 locuri de muncă pentru: ospătar; muncitor necalificat în agricultură; în Olanda – 117 locuri de muncă pentru: culegător pere; culegător mere şi pere; culegător cireşe; culegător capşuni; culegător fructe; muncitor în pepinieră de flori în seră; culegător zmeură; legumicultor.

De asemenea, în Norvegia românii pot alege din cele 53 locuri de muncă pentru: muncitor în producţie; sticlar/ şlefuitor sticlă; sticlar/ artizan sticlă; manager instalaţii sanitare; în Polonia – 27 locuri de muncă pentru: muncitor depozit – operator stivuitor; asistent producţie; operator maşină CNC; lăcuitor/vopsitor; strungar/frezor; sudor MIG/MAG sau gaz; lăcătuş; operator CNC; în Germania – 30 locuri de muncă pentru: şofer camion; curier colete şi scrisori; încărcător/ sortator corespondenţă; educator/ educatoare.

Locuri de muncă mai sunt disponibile în Irlanda – 20 locuri pentru: îngrijitor persoane; în Finlanda – 14 locuri de muncă pentru: muncitor în construcţii, dulgher; sudor; în Malta – 5 locuri de muncă pentru: coordonator proiecte cercetare şi dezvoltare inovare; tehnician acvacultura; farmacist; tehnician proiectant.

„Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă Spaţiul Economic European pot consulta ofertele accesând www.anofm.ro/EURES. Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau de reşedinţă ale căror date de contact se află pe site-ul www.anofm.ro”, precizează ANOFM.

Te-ar mai putea interesa și
Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice – Şoigu
Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice – Şoigu
Ministrul apărării rus Serghei Şoigu a declarat vineri că ţara sa îşi accelerează producţia de tancuri şi de sisteme grele de rachete (termobarice) cu lansare multiplă, dar că sunt......
Guvernul polonez va acorda subvenţii de peste 500 de milioane de dolari fermierilor afectaţi de preţurile scăzute la cereale
Guvernul polonez va acorda subvenţii de peste 500 de milioane de dolari fermierilor afectaţi de preţurile scăzute la ...
Guvernul polonez va plăti fermierilor subvenţii în valoare de 2,1 miliarde de zloţi (516,49 milioane de dolari), pentru ...
Orban: Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina
Orban: Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina
Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina, cât timp are un "guvern naţional", a declarat ...
Autostrada Lugoj – Deva: UMB a început să aducă în șantier utilaje pentru secțiunea tunelurilor FOTO
Autostrada Lugoj – Deva: UMB a început să aducă în șantier utilaje pentru secțiunea tunelurilor FOTO
Pasionații de infrastructură au postat vineri imagini cu utilaje aduse de UMB pe secțiunea lipsă din Autostrada Lugoj ...