1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

Imobiliare

Peste 6.000 de apartamente vechi din sectorul 3 al Capitalei vor fi reabilitate cu fonduri europene

67 de clădiri cu 3.761 de apartamente au primit finanţare pentru creşterea eficienţei energertice, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării. Valoarea totală a contractelor se ridică la circa 93 de milioane de lei. Alte peste 2.600 de apartamente din sectorul 3 au primit finanţare la sfârşitul lunii trecute. 

22 iun, 2017 | ECONOMICA.net

10 proiecte, în valoare totală de aproape 93 de miloane de lei au primit finanțare prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Contractele de finanțare au fost semnate miercuri, 21 iunie, de Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării.

Aceste se adaugă celorlalte peste 2.600 de apartamente pentru care s-au semnat contracte de finanţare la sfârşitul lunii trecute. 

Fondurile provin din Axa POR dedicată tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon (axa prioritară 3) - sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor (prioritatea de investitii 3.1), Operaţiunea A - clădiri rezidenţiale.

Beneficiarii direcți ai investiției sunt locuitorii apartamentelor reabilitate, având în vedere că lucrările realizate vor duce la scăderea consumului de energie și, implicit, la reducerea costurilor cu încălzirea. Beneficiarii indirecți sunt locuitorii sectorului 3, în general, întrucât reabilitarea termică a blocurilor contribuie la protejarea mediului înconjurător, prin reducerea gazelor cu efect de seră.

Investiția este implementată de Primăria Sectorului 3, în calitate de beneficiar al finanțării.

Sursa foto: Primăria Sector 3

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO