Peste 60% din clienţii persoane fizice ai Raiffeisen Bank au dobânzi fixe la credite, inclusiv la carduri de credit. Banking 1:1 aduce şi un bancher personal pentru fiecare client

Cătălin Munteanu, director executiv Clienţi Persoane Fizice Raiffeisen Bank, arată că persoanele fizice care au luat credite de la Raiffeisen Bank sunt protejate de majorarea ratelor de dobândă, deoarece, peste 60% din împrumutaţii de la banca austriacă au dobânzi fixe pe o anumită perioadă de timp, posibilitatea de a nu plăti ratele timp de trei luni şi prin noul sistem Banking 1:1, o aplicație interactivă care aduce un bancher personal pentru fiecare client.
Gabriela Ţinteanu - mie, 03 mai 2023, 22:21
Peste 60% din clienţii persoane fizice ai Raiffeisen Bank au dobânzi fixe la credite, inclusiv la carduri de credit. Banking 1:1 aduce şi un bancher personal pentru fiecare client

„Am pornit de la convingerea că poți face mai multe cu banii tăi dacă ai un plan financiar construit cu şi pentru tine. Pe baza unei discuții cu un coleg dintr-o agenție a băncii, un client poate afla cum să-și gestioneze banii mai bine și mai eficient”, spune Cătălin Munteanu.

Directorul arată că inovația Smart Finance oferă suport experților băncii atunci când un client are nevoie de sfaturi financiar-bancare. „Mai concret, înseamnă că am adus pe o tabletă programe și date cu ajutorul cărora colegii noștri pot prezenta rapid și simplu clientului un plan financiar personalizat”, precizează Munteanu. Inovaţia Smart Finance a fost dezvoltată 100% de echipa Raiffeisen Bank din România.

Acest serviciu nou al băncii nu presupune nici un cost și vine fără vreo obligație de cumpărare sau contractare a altor produse bancare. Băncile ofereau și până acum astfel de servicii, dar doar pentru cei cu venituri mari, în cadrul Private Banking. „Cred că e un pas important pentru bancă, dar și pentru clienți. De aceea am lansat și campania “Banking 1:1”, care explică mai multe despre noua viziune a băncii. Practic, propunem un nou mod de a face banking, mai direct, mai personalizat, unul la unul”, directorul pentru persoane fizice din Raiffeisen.

 

Facilităţi ale contractelor de credit: Vacanţa 3 rate şi asigurarea de viaţă Protect

„În ceea ce privește creditele persoanelor fizice, merită menționat faptul că peste 60% dintre clienții din acest segment beneficiază de dobândă fixă pentru o perioadă determinată de timp, fiind protejați de șocuri provocate de evoluția dobânzilor din piață. Mai mult decât atât, de câțiva ani buni, toate creditele de nevoi personale şi cardurile de credit pe care le acordăm sunt cu dobândă fixă”, arată Cătăllin Munteanu. .

În plus, Raiffeisen Bank are prevăzută în contractele de creditare facilitatea “Vacanța 3 Rate”, pe care, clienții care traversează o perioadă mai dificilă, o pot accesa simplu și fără costuri. Totodată, pe întreaga perioadă a creditului, clienții pot beneficia de un pachet avantajos de asigurare de viață, “Protect”, pentru situații neprevăzute.

Abordarea 1 la 1 se aplică, cel puțin la fel de bine și în ceea ce privește creditarea. „Abordăm cu atenție și responsabilitate atât situațiile în care clienții vor să ia un credit, cât și situațiile în care întâmpină dificultăți în rambursarea creditelor existente. Pentru cei care vor un credit de nevoi personale foarte ușor. Avem funcțional un flux digital, ce le permite să aibă banii în cont în mai puțin de 10 minute. Pentru cei ce au nevoie de consultanță, care vor sa refinanțeze alte credite pentru a obține o rată mai mică sau o sumă suplimentară pentru cei interesați de un credit pe termen mai lung sau de un credit ipotecar, sfatul meu ar fi discute opțiunile împreună cu un specialist bancar. Banking 1:1 ne ajută și aici”, subliniază Munteanu.

În condiţiile majorării dobânzilor la credite şi a indicilor ROBOR şi IRCC, care intră în componenţa dobânzilor variabile, refinanțarea poate permite, pe lângă ușurința în administrare (consolidând mai multe credite într-un singur loc), și o rată totală mai mică sau trecerea direct la la o dobândă fixă.

„Dobânzile fixe ne protejează de riscul de dobândă, de eventualele șocuri de creștere a dobânzilor, ceea ce am văzut că s-a întâmplat în ultimul timp. Ciclurile economice sunt absolut normale. După o perioadă cu dobânzi foarte mici, chiar negative, urmează o perioadă cu dobânzi în creștere. Și invers. Din acest punct de vedere, nu cred că cineva e surprins. Amplitudinea însă e greu de prevăzut, pentru că activăm într-un mediu economic marcat de incertitudini”, arată Cătălin Munteanu, director executiv Clienţi Persoane Fizice, Raiffeisen Bank.

 

Te-ar mai putea interesa și
HMD lansează în România telefoanele Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G începând din luna mai
HMD lansează în România telefoanele Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G începând din luna mai
Compania IT HMD anunță că a lansat cele mai recente creații a sa: telefoanele cu taste Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G. Acest trio vine într-un curcubeu de culori, iar prețurile......
Cometex inaugurează cel de-al 12-lea parc comercial din rețeaua sa în orașul Vălenii de Munte
Cometex inaugurează cel de-al 12-lea parc comercial din rețeaua sa în orașul Vălenii de Munte
Cometex, companie dezvoltatoare de parcuri comerciale, anunță că va inaugura pe 1 mai un nou centru comercial modern în ...
Klaus Iohannis a promulgat legea privind energia eoliană offshore. Ea va intra în vigoare de la 30 mai
Klaus Iohannis a promulgat legea privind energia eoliană offshore. Ea va intra în vigoare de la 30 mai
Legea privind energia eoliană offshore va intra în vigoare în data de 30 mai, a anunţat, marţi, Ministerul Energiei, ...
Guvernul a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli a Loteriei Române
Guvernul a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli a Loteriei Române
Guvernul a aprobat, marţi, bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2024 pentru Compania Naţională Loteria Română, ...