Peste 70% dintre tichetele cadou achiziţionate de companii sunt dedicate creşterii vânzărilor

Economica.net
26 03. 2014
shopping_main_97757500

Ponderea cea mai mare în utilizarea tichetelor cadou în campaniile de creştere a vânzărilor o au activităţile de marketing (50%), cheltuielile pentru protocol (aproximativ 25% din vânzări) şi reclama şi publicitatea (aproximativ 20% din vânzări).

Pe ultimele locuri se află utilizarea tichetelor pentru promovarea pe pieţe existente sau noi şi comenzile pentru studiile de piaţă.

Cercetarea, realizată pe un eşantion de 500 de companii selectate într-o perioadă de 6 luni, a mai relevat că puţin peste 100.000 lei este valoarea medie a unei comenzi pentru tichete cadou.

Jucătorii din industria auto (echipamente, mecanică şi service auto), instituţiile financiare, companii din FMCG, precum şi producători de articole tehnice şi industriale din textile se află în topul companiilor care oferă astfel de tichete.

Pe următoarele locuri se află companii din domenii precum importul şi distribuţia de produse farmaceutice, aparatură şi instrumentar medical sau magazine cu articole şi aparatură electronică.

Studiul arată că, pentru companiile farmaceutice şi jucătorii de pe piaţa IT, tichetele cadou sunt utilizate în principal pentru campanii de recompensare a distribuitorilor şi resales. În acelaşi timp, managerii din zona de FMCG aleg să folosească cel mai des acest tip de tichete pentru motivarea reţelei naţionale de distribuitori.

Grupul Cheque Dejeuner este prezent în Franţa, Italia, Spania, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, România, Maroc, Bulgaria, Polonia, Portugalia, Germania,Turcia şi Mexic.