Peste 800 de avocaţi bucureşteni riscă suspendarea până la sfârşitul lunii iunie

Decanul Baroului Bucureşti, Ilie Iordăchescu, a declarat, vineri, la Congresul avocaţilor, că peste 800 de avocaţi riscă suspendarea până la sfârşitul lunii iunie, pentru neplata la zi a contribuţiilor, iar alţi 81 au fost deja excluşi întrucât nu au luat definitivatul.
Economica.net - vin, 15 iun. 2012, 11:05
Peste 800 de avocaţi bucureşteni riscă suspendarea până la sfârşitul lunii iunie

La Congresul avocaţilor din România, care are loc vineri şi sâmbătă, vor fi supuse aprobării rapoartele privind activitatea Consiliului Uniunii Naţionale a Barourilor din România şi cea a Casei de Asigurări a Avocaţilor.

Avocatul Ilie Iordăchescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că până la sfârşitul lunii iunie, peste 800 de avocaţi bucureşteni riscă suspendarea din barou pentru că nu şi-au plătit contribuţiile către instituţie.

Totodată, Iordăchescu a spus că 81 de avocaţi din Baroul Bucureşti au fost excluşi din profesie pentru că au picat pentru a treia oară examenul de definitivat.

În cazul avocaţilor care nu îşi plătesc contribuţiile, decanul Ilie Iordăchescu a arătat că numărul lor este relativ mare, unii dintre ei având restanţe şi din anii anteriori. Iordăchescu a precizat că în cazul în care nu achită la zi contribuţiile către barou până la sfârşitul lunii iunie, aceştia riscă, într-o primă etapă, suspendarea din Barou.

Întrebat dacă această situaţie s-a datorat şi crizei economice, Ilie Iordăchescu a arătat că aceasta s-a resimţit şi la nivelul profesiei de avocat.

Decanul Baroului Bucureşti a spus că multe dintre casele mari de avocatură s-au reprofilat, precizând că dacă până la momentul crizei aveau predominant acţiuni juridice în zona de business, mai nou au acţiuni în zona comercialului sau civilului. Iordăchescu a adăugat că, din cunoştinţele sale, case mari de avocatură au creat inclusiv departamente specializate de gestionare a crizei economice.

Decanul Baroului Bucureşti a conchis, glumind, că, aşa cum se întâmplă în filme, trebuie să existe „om sărac, om bogat”.

La lucrările Congresului avocaţilor a fost prezent şi unul dintre veteranii acestei profesii, avocatul Nicolae Stroian, care are 89 de ani şi practică meseria de peste 60 de ani. Acesta a spus că are o părere bună despre avocatura românească, arătând că, de-a lungul timpului, a întâlnit numeroşi profesionişti în acest domeniu, care chiar dacă nu au reuşit întotdeauna să scape clienţii, le-au oferit cea mai bună apărare posibilă.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Crește cota Dacia în vânzările grupului francez Renault
Crește cota Dacia în vânzările grupului francez Renault
În contextul în care vânzările Renault au scăzut cu 5,3% în 2021, iar cele ale Dacia s-au majorat cu 3,1%, marca românească ...
Relaţiile dintre NATO şi Rusia s-au apropiat de „linia roşie” – purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus
Relaţiile dintre NATO şi Rusia s-au apropiat de „linia roşie” – purtătorul de cuvânt al preşedintelui ...
Rusia constată că Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) "invadează treptat" Ucraina şi "nu mai poate accepta ...
Panfora Oil & Gas, parte a grupului Mol, demarează construcția primei sonde de explorare din perimetrul EX-6 Curtici
Panfora Oil & Gas, parte a grupului Mol, demarează construcția primei sonde de explorare din perimetrul EX-6 Curtici
Panfora Oil & Gas va începe construcția primei sonde de explorare în perimetrul EX-6 Curtici din județul Arad. Sonda ...