Peste 80% dintre grecii cu credite la bănci au probleme la plata ratelor

Peste 80% dintre grecii cu împrumuturi la bănci au probleme la plata ratelor, cea mai gravă situaţie fiind înregistrată în rândul persoanelor cu venituri reduse şi familiilor cu copii, potrivit unui studiu citat de Kathimerini.
Economica.net - mie, 27 feb. 2013, 09:58
Peste 80% dintre grecii cu credite la bănci au probleme la plata ratelor

Din totalul de 1,5 milioane de gospodării cu datorii la bănci, 6% nu pot plăti deloc, în timp ce 78% se confruntă cu dificultăţi la achitarea ratelor, arată studiul realizat pentru anul 2012 de firma Public Issue.

Procentajul de 84% a crescut puternic comparativ cu 60% în 2009, înainte ca Grecia să înceapă programul de măsuri de austeritate.

Nivelul creditelor de consum cu probleme la plată se situează la 86%, iar în cazul celor pentru companii la 90%. La împrumuturile pentru repararea locuinţei, 82% din datornici afirmă cu înregistrează dificultăţi.

Cea mai mare parte a grecilor cu împrumuturi, 68%, au spus că nu au încercat să obţină o restructurare a creditelor, în timp ce 29% au reuşit să obţină noi condiţii.

Grecia va înregistra în 2013 al şaselea an consecutiv de reccesiune, potrivit estimărilor economiştilor, ca urmare a impactului crizei şi a pierderii încrederii investitorilor din cauza îndatorării foarte ridicate a statului.

Guvernul elen a fost salavat de la colaps financiar de statele zonei euro şi FMI în ultimii ani prin două pachete de împrumuturi externe, însă acestea au fost condiţionate de măsuri dure de austeritate, care au agravat recesiunea.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...