1EUR = 4.7204 RON | Bucureşti 30 º

News

Peste 80% dintre români ştiu foarte puţin despre avantajele asigurării obligatorii de sănătate

Mai mult de 80% dintre români ştiu foarte puţin despre avantajele asigurării obligatorii de sănătate, iar peste 30% nu ştiu cât plătesc pentru acest tip de asigurare, potrivit unui studiu realizat de firma Exact Cercetare şi Consultanţă în colaborare cu Link Resource.

13 mar, 2013 | Mediafax

Rezultatele demonstrează că românii au foarte puţine informaţii referitoare la asigurarea de sănătate obligatorie şi beneficiile acesteia, se arată într-un comunicat al companiei de asigurări private de sănătate MediHelp International, care a analizat datele studiului.

Întrebaţi dacă ştiu cât plătesc lunar pentru acest serviciu, 38% dintre români au răspuns negativ, în timp ce 62% dintre respondenţi au ştiut valoarea exactă.

În ceea ce priveşte drepturile, doar 18% îşi cunosc exact beneficiile, în timp ce 82% ştiu foarte puțin, sau chiar deloc, avantajele pe care le oferă asigurarea obligatorie de sănătate.

"Cred că aceste cifre sunt alarmante, deoarece românii ar trebui să ştie exact ce primesc pentru sumele pe care le plătesc lunar. Această situaţie este determinată pe de o parte de lipsa de interes a populaţiei şi pe de altă parte de lipsa de informaţie. Această situaţie nu va apărea niciodată însă cu o asigurare privată de sănătate. În acest caz toate beneficiile şi avantajele sunt exprimate foarte clar şi fiecare persoană ştie exact pentru ce anume cheltuieşte", a declarat, într-un comunicat, preşedinte MediHelp International, Zahal Levy.

Studiul a fost realizat online, la începutul anului, pe un eşantion de 3.268 de persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 60 de ani, care trăiesc în mediul urban.

Furnizorul de asigurări private de sănătate MediHelp International este prezent pe piaţa din România din anul 1999.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO