1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 11 º

News

Peste 87% dintre românii din mediul urban oferă cadouri de sărbători

Peste 87% dintre românii din mediul urban vor oferi cadouri persoanelor dragi, cu prilejul sărbătorilor, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare de piaţă Daedalus Millward Brown, dat joi publicităţii.

20 dec, 2012 | Agerpres

Potrivit cercetării, la fel ca anul trecut, în 2012, cele mai multe persoane din mediul urban fac cadouri în special rudelor, dar şi prietenilor şi colegilor. Aceştia vor oferi daruri pentru două până la cinci persoane.

Articolele de îmbrăcăminte şi dulciurile rămân elementele esenţiale ale unui cadou, dar şi jucăriile, produsele cosmetice şi parfumurile sau produsele decorative se regăsesc pe lista de cadouri atât pentru rude, cât şi pentru prieteni.

Peste jumătate dintre persoanele din mediul urban se hotărăsc la faţa locului ce cadou să cumpere, fără să planifice un anume lucru, deşi există şi 42,2% care au o listă de cadouri potenţiale.

Locurile preferate pentru cele mai multe cumpărături de sărbători sunt supermarketul, hypermarketul, mall-ul şi magazinul de cartier. Aproape 20% dintre respondenţi alocă între 101 şi 200 de lei pentru cadouri, alte 15% alocă între 400 şi 500 de lei, în timp ce 14% dintre respondenţi alocă peste 1.000 de lei cadourilor din acest an. Comparativ cu anul trecut, sunt semnificativ mai multe persoane care estimează că suma cheltuită cu prilejul acestor sărbători va fi mai mare comparativ cu cea alocată în 2011.

Daedalus Millward Brown este parte a grupului Daedalus, care are peste 15 ani de activitate în România. Daedalus Millward Brown este în topul companiilor de cercetare de marketing din România, fiind cea mai mare companie de profil cu capital integral românesc. Printre cele mai importante produse de research oferite de Daedalus Millward Brown se numără Link(tm), IdeaBlog(tm) şi BrandDynamics(tm), precum şi accesul la cel mai mare panel de respondenţi online din România.

Printre clienţii Daedalus Millward Brown se numără principalii jucători din industria bunurilor de larg consum, telecom, servicii financiare şi servicii financiar-bancare.

Daedalus Millward Brown este membră a reţelei globale Millward Brown, care are 82 de locaţii în 52 de ţări, fiind unul dintre liderii cercetării de marketing şi expert în cercetări legate de advertising, comunicare de marketing, media şi brand equity.

Studiul, realizat în perioada 3 - 12 decembrie, a investigat comportamentul românilor în privinţa cadourilor oferite la acest final de an.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO