Peste 953.000 de vehicule Ford, rechemate în service

Ford va rechema la service peste 953.000 de vehicule din întreaga lume pentru a înlocui airbag-uri defecte produse de grupul nipon Takata, care pot exploda, transmite AP.
Economica.net - vin, 04 ian. 2019, 16:08
Peste 953.000 de vehicule Ford, rechemate în service

Numai în SUA vor fi aduse la service 782.000 de vehicule, decizia făcând parte din cea mai mare serie de rechemări din istoria ţării.

Sunt vizate modelele Ford Edge şi Lincoln MKX din 2010; Ford Ranger din 2010 şi 2011, Ford Fusion şi Lincoln MKZ din perioada 2010 – 2012; Mercury Milan din 2010 şi 2011 şi Ford Mustang din perioada 2010 – 2014.

Unele rechemări la service ar putea fi limitate la anumite zone geografice din SUA.

Se estimează că airbag-urile defecte produse de Takata au provocat pe plan global cel puţin 23 de accidente mortale şi peste 290 de accidente soldate cu răniri.

Ford a precizat nu există cazuri de accidente la cele 953.000 de vehicule rechemate acum la service.

Anul trecut, Ford a acceptat să plătească 299,1 milioane de dolari pentru a rezolva o acţiune colectivă în justiţie referitoare la echiparea a peste şase milioane de vehicule în SUA cu airbag-uri defecte produse de Takata.

Majoritatea banilor va merge la şoferii vehiculelor afectate, care vor putea solicita unui administrator rambursarea pagubelor. Costurile eligibile includ remorcarea, depozitarea şi cheltuielile de transport generate de rechemările la service.

Anterior, şase producători auto – Honda, Toyota, Nissan, Mazda, Subaru şi BMW – au ajuns la acorduri similare, în valoare totală de peste 1,2 miliarde de dolari.

Airbag-urile frontale Takata conţin o capsă pirotehnică posibil asamblată cu material pirotehnic neconform, care, în cazul unui accident în care airbag-urile frontale s-ar activa, ar putea provoca spargerea capsei pirotehnice şi declanşarea anormală a acestuia.

Ford Motor are aproximativ 197.000 de angajaţi şi 67 de fabrici în întreaga lume. Al doilea mare producător auto din SUA, Ford este prezent şi pe piaţa din România.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...