1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Peste jumătate din producția Isopan în România merge la export

Isopan a fabricat și distribuit, în 2018, peste 15 milioane de mp de panouri metalice termoizolante, în România și alte 72 de țări de pe 4 continente, contribuind cu 47% la cifra de afaceri de 630 milioane de euro înregistrată de concernul Manni, din care face parte.

12 iun, 2019 | | ECONOMICA.net

Producătorul de panouri metalice termoizolante, intrat pe piață în 2006 este lider de piață în România, cu o cotă de 20% din piața panourilor metalice termoizolante din România, de 6,5 milioane de mp anual.

Vânzările Isopan din ultimii trei ani s-au majorat cu 50% pe piața locală.  

Compania a inaugurat recent o a doua linie de producție, cu o capacitate de 1,6 milioane de mp de panouri metalice termoizolante pe an, dedicată în special produselor realizate din vată minerală și pereți cu acoperire metalică dublă , în condițiile în care clienții devin tot mai informați.

„Această schimbare nu ne-a luat însă prin surprindere întrucât, prin experiența ca parte a grupului la nivel global, am anticipat evoluția pieței. Astfel, am dezvoltat treptat instrumente de lucru și soluțiii care să preîntâmpine această cerere, venită odată cu educarea clienților”, spune Toni Pera, director general Isopan Est.

Investiții de un milion de euro în a doua jumătate a anului

De asemenea, investițiile continuă și în cea de-a doua jumătate a anului - doar în România, prin Isopan Est - fiind alocat un million de euro pentru îmbunătățirea serviciilor de încărcare a produselor și a software-ului dedicat, având ca scop scurtarea timpului de deservire a clienților.

În ultima perioadă, observând proiectele dezvoltate, sesizăm că se urmărește un grad de izolare mai mare, clienții orientându-se către produse cu un grad superior de termoizolare. De asemenea, clienții devin tot mai exigenți, atât în ceea ce privește specificațiile tehnice, dar mai ales cele estetice. Astfel, se parcurg mai mulți pași până la definitivarea unei comenzi, fiind nevoie de o echipă mai complexă de specialiști, foarte bine pregătiți, pentru a oferi pachete de servicii mult mai specifice, croite pe nevoile clienților”, declară Alexandru Ciucă, director al departamentului tehnic, Isopan Est.

Începutul lui 2019 a contribuit la stabilizarea ponderii exporturilor din totalul vânzărilor Isopan Est. Astfel, dacă în trecut procentajul oscila între 49% și peste 50%, în 2018 și primele luni ale lui 2019 acesta s-a stabilizat la 52%. Acest lucru se datorează și noii linii de producție, care a adus un timp de livrare mai scurt și a completat gama de produse – subsidiara din România oferind soluții tehnice care acoperă peste 95% din cerințele pieței din Europa de Sud-Est.

De altfel, exportul reprezintă, de câțiva ani, circa jumătate din volumul total al producției de panouri, procentul fiind într-o creștere constantă. Acest lucru este explicat ca fiind un rezultat al strategiei de extindere a afacerii în toate țările din sud-estul Europei și subliniază, totodată, faptul că Isopan România este una dintre cele mai active și profitabile subsidiare din întregul concern.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO