Peste jumătate dintre angajaţii români nu cred că vor primi vreo primă de Paşte, în acest an – studiu

Peste jumătate dintre angajaţii români (55%) nu se aşteaptă să primească prime cu ocazia sărbătorilor pascale din acest an, însă peste un sfert (26%) sunt siguri că vor primi o astfel de bonificaţie, arată un sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs.
AGERPRES - joi, 29 apr. 2021, 11:27
Peste jumătate dintre angajaţii români nu cred că vor primi vreo primă de Paşte, în acest an - studiu

Potrivit cercetării, doi din zece salariaţi (18%) nu ştiu dacă angajatorul îi va recompensa cu vreun bonus de sărbători.

Dintre cei care sunt convinşi să vor avea primă, aproape 28% se aşteaptă ca angajatorul să le ofere ceva bani în plus la salariu, alţi 17% cred că vor primi tichete cadou, în timp ce puţin peste 5% dintre angajaţi speră la coşuri-cadou cu produse specifice, de sezon, din partea angajatorului cu ocazia sărbătorilor.

În acelaşi timp, aproape 28% dintre respondenţi sunt convinşi că valoarea primelor nu va fi mai mare decât anul trecut. Astfel, 26% dintre angajaţi se aşteaptă ca bugetul de cadouri să fie sub 400 lei, anul acesta, şi doar puţin peste 7% se aşteaptă să fie răsplătiţi de către angajator cu o sumă mai mare de 500 de lei.

Întrebaţi şi cât de mult înseamnă pentru bugetul familiei bonusul de Paşte primit de la angajator, 46% dintre cei chestionaţi au declarat că acest venit suplimentar e binevenit şi îi ajută în susţinerea cheltuielilor de Paşte.

În schimb, aproximativ o treime (32%) afirmă că nu depind de această primă pentru a se pregăti de Paşte, dar bonusul arată aprecierea pe care compania o are pentru ei, ca angajaţi. Totodată, aproape 19% dintre angajaţii chestionaţi spun că au neapărat nevoie de aceşti bani, pentru a se putea descurca financiar de Paşte.

Conform sondajului BestJobs, cei mai mulţi dintre respondenţi (46%) spun că bugetul total alocat pentru sărbătorile pascale (alimente, cadouri, distracţie etc.) este mai mic anul acesta, comparativ cu anul trecut, iar alţi 33% susţin că vor cheltui la fel, pe când 20% vor aloca un buget mai mare faţă de 2020.

De asemenea, peste trei sferturi (76%) din totalul celor intervievaţi intenţionează să cheltuiască cea mai mare parte a bugetului total alocat pentru sărbătorile pascale pe cumpărături pentru masa de Paşte, pentru 15% cea mai mare cheltuială va fi pe cadouri, în timp ce 9% dintre respondenţi spun că principala cheltuială va fi pentru călătorii şi distracţie.

În ceea ce priveşte cadourile pe care au în plan să le ofere celor apropiaţi de sărbători, puţin peste 44% dintre respondenţi vor aloca între 500 şi 1.000 de lei, în acest an, 40% au în plan să cheltuiască până la 500 de lei, iar 11% au pentru Paştele din acest an un buget de cadouri între 1.000 şi 1.500 de lei.

Anul acesta, peste două treimi (66%) dintre persoanele chestionate declară că îşi vor petrece Paştele acasă, cu familia şi prietenii, principalele motive invocate pentru această alegere fiind lipsa banilor suficienţi pentru călătorii (35%), teama de infectare cu COVID-19 în timpul unei călătorii (24%), restricţiile de circulaţie repetate, cauzate de numărul mare de îmbolnăviri cu coronavirus (15%), dar şi dorinţa de a economisi (13%).

Sondajul BestJobs a fost efectuat în perioada 16 – 26 aprilie 2020, pe un eşantion de 926 de utilizatori de internet din România.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...