UPDATE Peste o sută de foşti angajaţi ai Mechel au blocat E60, nemulţumiţi de neplata salariilor

Peste o sută de foşti angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii au blocat, luni, drumul european E60, care trece prin faţa combinatului, în semn de protest faţă de neplata salariilor compensatorii.
Economica.net - lun, 18 mart. 2013, 08:35
UPDATE Peste o sută de foşti angajaţi ai Mechel au blocat E60, nemulţumiţi de neplata salariilor

Peste o sută de foşti angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii s-au adunat, luni dimineaţă, în faţa combinatului, scandând „Hoţii”, „Mincinoşii”, „Combinatul l-aţi tăiat, banii noştri nu ne-aţi dat”, „Ruşine să vă fie” şi „Afară, afară, cu ruşii din ţară”.

Cei peste o sută de foşti angajaţi au blocat apoi drumul european E60, care trece prin faţa combinatului, plimbându-se pe trecerea de pietoni din zonă. Traficul rutier este blocat, formându-se coloane de maşini pe ambele sensuri.

„Ne-au minţit şi şi-au bătutu joc de noi. Ne-au spus că vineri ne vor da banii, dar nu s-au ţinut de cuvânt”, a declarat unul dintre protestatari.

Aceasta este cea de-a treia săptămână de proteste ale foştilor angajaţi de la Mechel Câmpia Turzii, faţă de neplata salariilor.

Oamenii au decis, săptămâna trecută, să reia protestele, după ce conducerea Mechel Câmpia Turzii a propus plata eşalonată pe trei luni a salariilor compensatorii şi ca foştii angajaţi să taie utilaje casate pentru a le vinde la fier vechi pentru banii aferenţi acelor plăţi, disponibilizaţii fiind nemulţumiţi de această soluţie.

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Doina Pană, declara că noul acţionar al Mechel are intenţii bune şi face toate demersurile pentru achitarea celor trei salarii compensatorii foştilor angajaţi de la Câmpia Turzii, însă are conturile blocate.

De asemenea, prefectul de Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, afirma, la finalul unei întâlniri cu reprezentanţii noului acţionar al Mechel, că aceştia au dat asigurări că până în 15 martie vor încerca să plătească salariile compensatorii angajaţilor disponibilizaţi de la Câmpia Turzii.

Începând din iunie 2012, la Mechel Câmpia Turzii au fost disponibilizate colectiv, în mai multe etape, aproximativ 1.700 de persoane, astfel că au mai rămas în jur de 300 de angajaţi la secţia de Trăgătorie.

Grupul rus Mechel a vândut recent, pentru preţul simbolic de 230 de lei (52 euro), combinatele metalurgice pe care le deţinea în România, puternic îndatorate, către firma Invest Nikarom din Bucureşti, controlată de două persoane cu cetăţenie rusă.

Tranzacţia a vizat compania Mechel East Europe Metallurgical Division SRL şi combinatele Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oţelu Roşu, Mechel Câmpia Turzii, Mechel Târgovişte şi Laminorul Brăila.

Protestatarii de la Mechel Câmpia Turzii au deblocat drumul european E60

Cei peste o sută de foşti angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii, care au protestat, luni, pe drumul european E60, au deblocat şoseaua după mai mult de o oră, timp în care s-au format cozi de maşini pe sute de metri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Foşti angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii au deblocat drumul european E60 după o oră şi 15 minute, permiţând astfel reluarea traficului în zonă.

Te-ar mai putea interesa și
Cele mai mari universităţi bucureştene vor începe cursurile în format hibrid
Cele mai mari universităţi bucureştene vor începe cursurile în format hibrid
Marile universităţi bucureştene vor începe cursurile semestrului I din noul an de învăţământ în format hibrid - online şi cu prezenţă fizică, cu respectarea măsurilor de protecţie......
Cum fac fondurile bani pentru investitorii lor. Cazul Evergent Investments și acțiunile la Nuclearelectrica
Cum fac fondurile bani pentru investitorii lor. Cazul Evergent Investments și acțiunile la Nuclearelectrica
Prin vânzarea a jumătate din pachetul SN Nuclearelectrica în luna iunie a acestui an, EVERGENT Investments a încasat ...
Capcanele comunicării digitale cu Fiscul. Ce trebuie să știm despre Spațiul Privat Virtual (SPV)
Capcanele comunicării digitale cu Fiscul. Ce trebuie să știm despre Spațiul Privat Virtual (SPV)
Începând cu data de 1 martie 2022, contribuabilii vor fi obligați să se înroleze în Spațiul Privat Virtual (SPV), ...
Bucureşti a intrat pe „ROŞU” – Rata de infectare a crescut la 3,3 la mia de locuitori. Ce restricţii se pregătesc
Bucureşti a intrat pe „ROŞU” – Rata de infectare a crescut la 3,3 la mia de locuitori. Ce restricţii ...
RESTRICŢII BUCUREŞTI - Rata de infectare în Capitală a crescut peste 3 la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Asta ...