Peste o treime dintre anunţurile de angajare conţin informaţii despre salariul oferit – platformă recrutare

Un număr de 37.000 de locuri de muncă aveau în anunţul de angajare şi date despre salariul oferit, dintr-un total de peste 110.000 de posturi afişate, în primele trei luni ale acestui an, pe o platformă de recrutare online din România.
AGERPRES - mie, 15 mai 2024, 11:02
Peste o treime dintre anunţurile de angajare conţin informaţii despre salariul oferit - platformă recrutare

Conform datelor centralizate de eJobs, 83% dintre joburile postate aparţineau angajatorilor din România, 13,2% celor din afara ţării iar 3,9% se încadrau în categoria locurilor de muncă remote.

În momentul de faţă, aproape 8.000 de posturi publicate pe eJobs.ro au salariul afişat, iar numărul acestora reprezintă aproximativ 30% din totalul de joburi disponibile.

Analiza de specialitate relevă faptul că domeniile care au manifestat cea mai mare deschidere din acest punct de vedere au fost: retail, servicii, turism, transport/logistică, industria alimentară şi construcţii.

Din statistica Salario, comparatorul salarial marca eJobs, pentru aceste domenii, mediile salariale nete la nivel naţional variază între 3.700 şi 5.000 de lei, astfel: angajaţii din turism câştigă, în medie, 3.700 de lei pe lună, cei industria alimentară 3.800 de lei, în timp ce în retail media netă la nivel naţional este de 4.000 de lei.

Mai departe, 4.300 de lei este salariul mediu net pentru angajaţii din servicii, 4.400 pentru cei din transport/logistică, 4.000 pentru transport/distribuţie şi 5.000 de lei pentru salariaţii din construcţii.

Uniunea Europeană a decis, recent, că până la jumătatea anului 2026, toate grilele salariale ar trebui să fie publice, iar, în plus, angajaţii vor avea posibilitatea să obţină informaţii despre veniturile colegilor lor.

eJobs este platforma de locuri de muncă din România care verifică manual toate anunţurile şi companiile. În acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile peste 30.000 de locuri de muncă.

Te-ar mai putea interesa și
Erdogan, la întâlnirea cu Ciolacu: Scopul nostru este să ajungem la schimburi comerciale bilaterale în valoare de 15 miliarde de dolari (Video)
Erdogan, la întâlnirea cu Ciolacu: Scopul nostru este să ajungem la schimburi comerciale bilaterale în valoare de 15 ...
Preşedintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că volumul total al schimburilor comerciale româno-turce a ajuns la 10 miliarde de dolari, în doi ani consecutivi, şi că......
Agenția de presă americană Associated Press a anunțat astăzi că Israelul i-a întrerupt transmisia video din Gaza
Agenția de presă americană Associated Press a anunțat astăzi că Israelul i-a întrerupt transmisia video din Gaza
Agenţia de presă americană Associated Press (AP) a anunţat marţi că transmisiunea sa video în direct din Gaza a fost ...
Armata rusă a început în apropiere de granița cu Ucraina efectuarea de exerciții militare cu arme nucleare tactice
Armata rusă a început în apropiere de granița cu Ucraina efectuarea de exerciții militare cu arme nucleare tactice
Armata rusă a anunţat marţi că a început în apropiere de granița cu Ucraina exerciţii militare privind utilizarea ...
Moncler, care produce jachete de puf la Bacău, și-a majorat afacerile cu 68%, la peste 180 de milioane de lei
Moncler, care produce jachete de puf la Bacău, și-a majorat afacerile cu 68%, la peste 180 de milioane de lei
Moncler Industries Yield, care a finalizat anul trecut o investiție de zece milioane de euro în extinderea fabricii de ...