1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 20 º

News

Peste o treime dintre britanici ar vota un partid care sprijină retragerea Marii Britanii din UE

Peste o treime dintre alegătorii britanici ar vota un partid care sprijină retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană, potrivit unui sondaj de opinie realizat de YouGov şi publicat marţi, relatează Reuters.

05 mar, 2013 | Agerpres

Premierul britanic David Cameron nu poate obţine majoritatea parlamentară în alegerile generale prevăzute în 2015 fără sprijinul tradiţional al simpatizanţilor de dreapta. Sondajele arată însă că aceştia preferă Partidul Independenţei din Marea Britanie (UKIP) în locul conservatorilor lui Cameron, apreciază comentatorii politici.

Conform sondajului de opinie realizat de YouGov, 36% dintre respondenţi au afirmat că ar sprijini UKIP în alegerile generale.

UKIP, care nu are reprezentanţi în parlamentul britanic, a obţinut sprijinul Partidului Conservator după ce a denunţat birocraţia din UE şi imigraţia dinspre Europa de Est.

'Şaizeci la sută dintre susţinătorii actuali ai UKIP au votat pentru Partidul Conservator în 2010 - o majoritate clară', a afirmat Peter Kellner, preşedintele companiei YouGov, pe blogul său.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO