1EUR = 4.8288 RON | Bucureşti 17 º

News

Peste un milion de automobile Nissan, rechemate la service din cauza unor probleme la airbag-uri

Constructorul auto japonez Nissan a anunţat miercuri că va rechema la service peste un milion de vehicule, mare majoritatea vândute în America de Nord, din cauza unei defecţiuni la airbagul din partea dreapta faţă, transmite Reuters.

26 mar, 2014 | Agerpres

Modelele vizate sunt autoturismele Altima şi Sentra, vehiculul de teren Pathfinder şi modelul electric Leaf, toate produse în perioada 2013-2014. De asemenea, sunt vizate modelele de lux Infiniti QX50 SUV din 2014 şi Infiniti JX35 crossover din 2013.

Potrivit unor documente depuse la Agenţia americană pentru siguranţa traficului (NHTSA), Nissan a informat că vehiculele ar putea să nu detecteze o persoană adultă aflată pe scaunul pasagerului din faţă ca urmare a unei defecţiuni la sistemul software, astfel că în cazul unei coliziuni airbagul nu se va deschide.

Din cele 1,05 milioane vehicule vizate de această acţiune, 989.701 au fost vândute în SUA, aproximativ 60.000 în Canada şi restul în întreaga lume. Nissan va înştiinţa proprietarii şi dealerii şi va actualiza gratuit sistemul software. Procedura de rechemare la service va începe în luna aprilie.

Această rechemare vine în contextul în care General Motors, cel mai mare constructor auto american, face obiectivul unei anchete demarate de autorităţile americane pentru rechemarea târzie la service a unui număr de 1,6 milioane vehicule vândute în SUA, Mexic şi Canada pentru o defecţiune la cheia de contact.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO