Peste un milion de refugiaţi din Ucraina au trecut graniţa spre Polonia – poliţia de frontieră

Numărul de persoane sosite din Ucraina în Polonia pentru a fugi de invazia rusă a depăşit un milion, duminică, la orele 19.00 GMT, a anunţat poliţia de frontieră poloneză, transmite AFP.
AGERPRES - lun, 07 mart. 2022, 08:28
Peste un milion de refugiaţi din Ucraina au trecut graniţa spre Polonia - poliţia de frontieră

„Sunt un milion de tragedii umane, un milion de oameni alungaţi de război din casele lor” de la 24 februarie, potrivit unui comunicat pe Twitter. „Un milion de persoane care au auzit poliţiştii de frontieră spunându-le, odată trecută graniţa, +eşti în siguranţă+”, potrivit sursei.

ONU anunţase mai devreme în cursul zilei că numărul total de persoane care au părăsit Ucraina pentru a se refugia în ţările vecine a depăşit 1,5 milioane.

În Polonia, sosirea lor a provocat un mare val de solidaritate.

Autorităţile au facilitat formalităţile la frontieră şi au organizat centre de primire, în timp ce mii de voluntari individuali au asigurat masă, transport şi cazare în casele lor, în întreaga ţară.

Aproape peste tot, în primării, biserici, şcoli sau centre sportive, oamenii au adus alimente, produse de igienă, îmbrăcăminte şi pături.

În gările din marile oraşe, de exemplu la Varşovia, Cracovia şi Wroclaw, zeci de voluntari i-au aşteptat pe refugiaţi la coborârea din tren pentru a-i informa despre posibilităţile de cazare şi alte forme de asistenţă.

Multe şcoli şi-au deschis deja porţile copiilor ucraineni, femeile şi copiii reprezentând marea majoritate a refugiaţilor, bărbaţii fiind mobilizaţi în Ucraina.

Te-ar mai putea interesa și
Timișorenii de la Dai-Tech încep producţia de invertoare solare pentru furnizarea de energie regenerabilă. ”Estimarea noastră este ca în 2 ani, brandul nJoy se va regăsi în top 3 furnizori de invertoare solare în România”
Timișorenii de la Dai-Tech încep producţia de invertoare solare pentru furnizarea de energie regenerabilă. ”Estimarea ...
Dai-Tech SA, compania deținătoare a nJoy, brand românesc de echipamente şi soluţii IT&C de protecţie a echipamentelor electrice şi electronice, și lider pe piaţa autohtonă de UPS (sisteme......
Putin: SUA şi ţările occidentale vor să extindă „sistemul de tip NATO” şi să „cultive posibilităţi pentru conflicte” în Asia, Africa şi America Latină
Putin: SUA şi ţările occidentale vor să extindă „sistemul de tip NATO” şi să „cultive posibilităţi ...
Preşedintele rus, Vladimir Putin, a afirmat marţi că ţările occidentale încearcă să extindă ''sistemul de tip NATO'' ...
Noua strategie DIGI pentru a atrage clienţi: 50% reducere la abonamentul de mobil pentru cei care se portează
Noua strategie DIGI pentru a atrage clienţi: 50% reducere la abonamentul de mobil pentru cei care se portează
Grupul de comunicaţii fixe şi mobile DIGI a lansat o ofertă nouă pentru cei care se vor porta până la finele lunii ...
ROBOR continuă să scadă. Cea mai mică valoare din ultimele două săptămâni – marţi, 16.08.2022
ROBOR continuă să scadă. Cea mai mică valoare din ultimele două săptămâni – marţi, 16.08.2022
ROBOR continuă să scadă. Este a patra şedinţă consecutivă de scădere pentru indicele ROBOR 3M şi ROBOR 6M, şi cea ...