Petraşcu, Poşta Română: Capitalizarea cu 170 de milioane de lei reprezintă o gură de oxigen pentru o companie

Capitalizarea cu 170 de milioane de lei a Poştei Române reprezintă o gură de oxigen pentru o companie care se luptă cu probleme istorice, iar dubla susţinere pentru acest pas din partea Ministerului Comunicaţiilor şi a Fondului Proprietatea arată un semnal clar de încredere, a declarat, vineri, directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), Elena Petraşcu.
Economica.net - vin, 10 nov. 2017, 14:23
Petraşcu, Poşta Română: Capitalizarea cu 170 de milioane de lei reprezintă o gură de oxigen pentru o companie

‘Îmi doresc ca atât piaţa, cât şi angajaţii Poştei Române să recepţioneze pozitiv acest mesaj din partea acţionarilor noştri. Susţinerea capitalizării transmite un mesaj ferm de încredere în Compania Naţională Poşta Română. Capitalizarea cu 170 de milioane de lei este o gură de oxigen pentru o companie care se luptă cu probleme istorice lăsate în urmă de echipe de management care nu şi-au făcut datoria. În perioada imediat următoare, aceşti bani ne ajută să stingem o parte dintre datorii, dar în acelaşi timp să iniţiem proiecte noi, centrate fix pe nevoile clienţilor noştri. Şi eu, la rândul meu, vreau să transmit un mesaj clar de încredere în capacităţile Poştei Române de a redeveni o companie care impune respect în piaţă, o companie performantă orientată către rezultate’, a subliniat Petraşcu, într-un comunicat de presă al instituţiei, transmis AGERPRES.

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Lucian Şova, a transmis, joi, reprezentanţilor Fondului Proprietatea (FP) să se implice în procesul de capitalizare a Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), în calitate de acţionar alături de ministerul de resort, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, transmis AGERPRES.

Mesajul a fost înaintat în cadrul discuţiilor organizate la sediul MCSI, la care a participat şi o delegaţie a Fondului Proprietatea (FP), condusă de Johan Meyer, co-manager de portofoliu în România.

Meyer a subliniat că societatea va evalua atât raportul Deloitte, cât şi analiza firmei de consultanţă care va stabili metodele prin care va fi făcută capitalizarea CNPR. Meyer a precizat, totodată, că Fondul Proprietatea recunoaşte nevoia companiei de a fi recapitalizată şi susţine acest demers.

Potrivit ministerului de resort, în bugetul MCSI pe 2017 sunt prevăzute credite în sumă de 170 de milioane de lei pentru capitalizarea Poştei Române, ca aport al statului, proporţional cu cota de participare deţinută, iar ceilalţi acţionari pot participa la majorarea capitalului social proporţional cu propria cotă de participare.

Recent, MCSI a anunţat că SCA Bohâlţeanu şi Asociaţii va acorda consultanţă juridică şi financiară pentru majorarea capitalului la Poşta Română.

Firma, care a fost selectată în urma depunerilor de oferte, urmează să analizeze metoda prin care va fi realizată majorarea capitalului social. În funcţie de rezultatul analizei, soluţia identificată trebuie discutată şi agreată cu Fondul Proprietatea, pentru ca decizia Adunării Generale Extraordinară a Acţionarilor să nu poată fi contestată în instanţă şi pentru a evita întârzieri nejustificate faţă de calendarul stabilit în implementarea operaţiunii de majorare a capitalului.

Valoarea totală a contractului este de maximum 10.000 de lei, inclusiv TVA. Contractul este valabil până la data de 31 decembrie 2017.

Poşta Română, companie naţională înfiinţată conform Legii 31/1990, este o instituţie publică, fiind deţinută de statul român, prin Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), în proporţie de 75%, şi Fondul Proprietatea (FP), cu 25%.

Compania deţine cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, însemnând peste 80% din totalul subunităţilor poştale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române şi peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie.

Te-ar mai putea interesa și
CEC Bank – Veniturile au crescut cu 11%, activele cu 35%, în 2023
CEC Bank – Veniturile au crescut cu 11%, activele cu 35%, în 2023
CEC Bank a înregistrat, anul trecut, o creştere cu 35% a activelor nete, până la 83,5 miliarde de lei, şi un profit net estimat, neauditat, de 515,8 milioane de lei, informează banca printr-un......
Cătălin Cîrstoiu va lupta cu Nicuşor Dan şi cu „Piedone” pentru Primăria Capitalei. Liderii coaliţiei au ajuns la o înţelegere
Cătălin Cîrstoiu va lupta cu Nicuşor Dan şi cu „Piedone” pentru Primăria Capitalei. Liderii coaliţiei ...
Liderii coaliţiei de guvernare şi-au dat acordul pentru susţinerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria ...
Deca: Creşte numărul studenţilor străini care vor să studieze în România
Deca: Creşte numărul studenţilor străini care vor să studieze în România
Numărul studenţilor străini care vor să studieze în ţara noastră este în creştere, pe platforma "Study in Romania" ...
Dronele reprezintă cheia pentru a obţine avantaj în faţa Rusiei, afirmă şeful armatei ucrainene
Dronele reprezintă cheia pentru a obţine avantaj în faţa Rusiei, afirmă şeful armatei ucrainene
Dezvoltarea sistemelor de aeronave fără pilot, sau a dronelor, este cheia pentru a oferi Kievului un avantaj în faţa ...