1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Petre Ion Văduva a renunţat la funcţia de director general al Transgaz din motive personale. Ion Sterian, director general interimar

Petre Ion Văduva a renunţat la funcţia de director general al Transgaz din motive personale, dar va continua mandatul de administrator neexecutiv, iar Ion Sterian a fost numit director general interimar, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

16 mai, 2017 | Agerpres

'În şedinţa din data de 16.05.2017, Consiliul de Administraţie al SNTGN Transgaz SA a luat act de declaraţia de renunţare la calitatea de director general a domnului Petre Ion Văduva, calitate care ar fi încetat de drept la data de 3.06.2017. Domnul Petre Ion Văduva a renunţat la calitatea de director general al SNTGN Transgaz SA din motive personale dar continuă mandatul de administrator neexecutiv conform Hotărârii AGOA nr. 1/27.04.2017. Până la finalizarea procedurii de selecţie conform OUG nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările şi completările ulterioare, Consiliul de Administraţie al SNTGN Transgaz SA a numit în funcţia de director general interimar pe domnul Ion Sterian', se arată în comunicat.

În acest context, a fost modificată şi componenţa Comitetului de Nominalizare şi Remunerare deoarece prin preluarea funcţiei de director general interimar, Ion Sterian, nu mai este membru al acestui comitet consultativ, el fiind înlocuit de Petru Ion Văduva.

Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale Transgaz Mediaş a afişat un profit net de 320,13 milioane de lei în primul trimestru din acest an, în creştere cu 86% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit Raportului trimestrial al companiei remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Veniturile din activitatea de exploatare s-au cifrat la 638,6 milioane de lei, în creştere cu 37% faţă de primele trei luni ale anului trecut, iar cheltuielile de exploatare la 266,6 milioane de lei, în urcare cu 2%.

Societatea este listată la Bursa de Valori Bucureşti din anul 2011 şi are o capitalizare de 4,909 miliarde de lei.

Un pachet de 58,5% din acţiunile Transgaz este deţinut de statul roman reprezentat de Guvern prin Secretariatul General al Guvernului şi 41,49% de alţi acţionari (free-float).

SNTGN Transgaz SA este operatorul tehnic al Sistemului Naţional de Transport gaze naturale şi răspunde de funcţionarea acestuia în condiţii de calitate, siguranţă, eficienţă economică şi protecţie a mediului înconjurător.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO