Petre, Metrorex: Din 2014 primim 16 trenuri de metrou din Spania

Compania Metrorex va primi, din 2014, noi garnituri de metrou din Spania, care vor deservi transportul în reţeaua de transport subteran, a declarat, marţi, directorul comercial al Metrorex, Mariana Petre.
Economica.net - mar, 28 mai 2013, 12:29
Petre, Metrorex: Din 2014 primim 16 trenuri de metrou din Spania

‘Din 2014 vom începe să primim primul lot de 16 trenuri de metrou CAF, de producţie spaniolă, cu spaţii special amenajate pentru persoanele cu dizabilităţi’, a spus Petre.

Aceasta a arătat, de asemenea, că societatea Metrorex operează, în prezent, cu 44 de trenuri de tip Bombardier şi 25 de trenuri IVA (Întreprinderea de Vagoane Arad) şi transportă zilnic în jur de 650.000 de călători.

Reprezentanta Metrorex a anunţat că este posibil ca, anul acesta, proiectele dezvoltate de Metrorex să fie finanţate din bani europeni, în cardul POSTEL.

Prima linie de metrou a fost dată în folosinţă în 1979, pe tronsonul Semănătoarea – Grozăveşti.

Mariana Petre a participat la conferinţa ‘Cities of Tomorrow’, în care au fost dezbătute subiecte privind oraşele viitorului şi principalele obiective ce trebuie atinse în procesul de dezvoltare a oraşelor.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...