1EUR = 4.7764 RON | Bucureşti 8 º

News

Petrescu a semnat un contract de finanţare pentru reamenajarea centrului istoric din Râşnov

Ministrul Turismului, Cristian Petrescu, a semnat, marţi, la Râşnov, un contract de finanţare pentru proiectul de reabilitare a centrului istoric al oraşului Râşnov, în valoare de 18,2 milioane de lei, investiţie finanţată prin Programul Operaţional Regional - Poli de Creştere.

03 apr, 2012 | Mediafax

Valoarea totală a proiectului este de 18,2 milioane de lei, dintre care asistenţa financiară nerambursabilă este de 14,34 milioane de lei.

Ministrul Cristian Petrescu şi primarul Râşnovului, Adrian Veştea, au semnat, la sediul Primăriei, contractul care prevede construirea unui pasaj subteran, cu o lungime de 316 metri, pe traseul Străzii I.L. Caragiale-Izvorului, precum şi a unei parcări subterane pe două nivele, cu o capacitate de 100 de locuri.

Parcarea va fi fără taxa, iar accesul se va face cu ajutorul unor lifturi de acces.

De asemenea, proiectul prevede ca în Piaţa Unirii să fie înlocuite reţelele de canalizare şi alimentare cu apă potabilă, cablurile de electricitate şi ale operatorilor de televiziune, telefonie şi internet care vor fi trecute în subteran.

În centrul istoric va fi refăcut pavajul, va fi înlocuit mobilierul urban şi vor fi amenajate staţiile verzi.

În plus, va fi construită o scenă pentru spectacole în aer liber şi o fântână arteziană.

Accesul autovehicolelor va fi restricţionat, zona urmând a fi transformată în pietonală.

Zona adiacentă Pieţei Unirii - străzile Republicii şi Izvorului - va fi refăcută şi vor fi înlocuite conductele de alimentare cu apă şi cele de captare a apelor menajere, iar reţelele supraterane vor fi trecute în subteran.

"Este un proiect foarte important pentru noi, mai ales în condiţiile în care noi ne străduim să devenim şi staţiune turistică de interes naţional. Aveam nevoie ca centrul istoric să devină pietonal şi să rezolvăm în acest fel şi problema traficului rutier din zonă dar şi problema locurilor de parcare. După semnarea contractului de finanţare urmează acum să demarăm licitaţia pentru atribuirea lucrărilor", a declarat primarul oraşului Râşnov, Adrian Veştea.

Primăria Râşnov a depus, în luna martie, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi o solicitare pentru ca oraşul să fie înscris pe lista staţiunilor turistice de interes naţional.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO