1EUR = 4.7352 RON | Bucureşti 26 º

Companii

Petroliştii schimbă politica de preţuri în Bucureşti: Benzina de pe Şoseaua Virtuţii a ajuns mai scumpă decât în Dorobanţi

Preţurile la benzină în staţiile din Vestul Capitalei au ajuns să fie mai mari decât la cele din nordul oraşului, zone considerate mai bune şi care aveau şi preţuri pe măsură la carburanţi.

20 aug, 2016 | ECONOMICA.net

La staţia Petrom de pe Şoseaua Virtuţii, benzina standard a ajuns să coste 5 lei pe litru, preţ valabil vineri, potrivit datelor din aplicaţia Petrom care arată preţurile la toate staţiile de alimentare cu carburanţi din România.

Preţurile la benzinăria de pe strada dintre cartierele Crângaşi şi Militari au ajuns astfel mai mari decât la staţia care era, în mod tradiţional, cea mai scumpă din Bucureşti, cea din cartierul Dorobanţi, cel puţin la benzină. Astfel, la benzinăria din Piaţa Dorobanţi, Petrom afişa un preţ de 4,91 lei la benzină şi 4,94 lei la motorină. Situaţia se repetă şi la sortimentele premium. Benzina Extra 99 costa 5,42 lei pe litru la staţia din Virtuţii la 5,37 lei pe litru în staţia din Dorobanţi.

Comparaţia rezistă şi la o altă staţie scumpă, cea de pe Şoseaua Bucutreşti-Ploieşti: aici benzina costă 4,85 lei pe litru.

Acelaşi lucru şi la alte staţii Petrom din vestul Capitalei. La benzinăria de pe strada Braşov, din Drumul Taberei, benzinele costau 4,93 şi, respectiv 5,41 lei pe litru, la staţia de pe Bulevardul Timişoara 4,95 şi 5,43 lei pe litru, iar la benzinăriile de pe strada Sibiu şi, respectiv, Bulevardul Iuliu Maniu (ieşirea spre autostrada A1) preţurile erau de 4,93 şi, respectiv 5,41 lei pe litru.
Aşadar, în toate aceste staţii din vestul Capitalei, preţul la benzină este mai mare decât la benzinăria din Dorobanţi, iar comparaţia este valabilă şi dacă luăm în calcul şi alte staţii din centrul şi nordul Capitalei, zone considerate mai bune şi cu putere de cumpărare mai mare.
Astfel, preţurile la benzină din staţiile din Vestul Bucureştiului sunt mai mari decât cele afişate la benzinăria Petron din Floreasca (la staţia de pe Bd. Barbu Văcărescu benzina costa 4,89 şi, respectiv,5,38 lei litrul) sau la cea din centrul oraşului, de pe Bulevardul Kogălniceanu – 4,92, resperctiv 5,40 lei litrul.

De reţinut că pe Şoseaua Virtuţii Petrom va inaugura în curând o nouă staţie de distribuţie, pe care a preluat-o dupe ce grupul Mol a renunţat la ea. După ce au preluat lanţul Agip, cei de la Mol ajunseseră să aibă două staţii pe aceeaşi stradă, la câteva zeci de metri una de alta.

Preţurile la carburanţi sunt influenţate atât de cotaţia produselor petroliere (infuenţată de preţul barulului de petrol), de nivelul de taxare, dar şi de condiţiile de piaţă.

Petrom este liderul pieţei de distribuţia a carburanţilor din România.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO