1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Petrom a dat 60% din ţiţeiul şi gazele extrase de OMV în trimestrul al II-lea

Grupul OMV a extras cu 5% mai puţin ţiţei şi mai puţine gaze naturale în trimestrul al II-lea al acestui an, faţă de primul, mai ales din cauza scăderii producţiei în Kazahstan şi a închiderii unor puţuri în Libia. Extracţia din România a salvat situaţia şi a asigurat peste 60% din producţia de hidrocarburi a grupului. Austriecii pun creşterea costurilor de producţie pe seama scumpirii forţei de muncă din România.

23 iul, 2014 | | ECONOMICA.net

Producţia de hidrocarburi a grupului OMV  a scăzut până la 297.000 de barili /zi, din care 180 au fost extraşi de OMV Petrom (SNP). Producţia grupului  a scăzut cu 5% în T2 faţă de T1 2014, din cauza închiderii unor exploatări din Libia, ca urmare a scăderii gradului de siguranţă şi a rezultatelor mai slabe din Norvegia, în ciuda succesului lansării perimetrului Gudrun", potrivit unui raport preliminar publicat de companie în această dimineaţă.

"Cu toate că producţia de gaze a crescut, performanţa Trimestrului 2 (T2) a fost împovărată de reducerea cu 18% a vânzărilor de ţiţei, din cauza producţiei semnifiactiv mai mici din Norvegia şi Libia", se spune în raport.

Raportul nu dă date despre profitul perioadei, dar precizează că au crescut costurile de explorare cu 180 de milioane de euro, mai ales din cauza recunoaşterii eşecului unor puţuri din Gabon, Insulele Faroe şi Norvegia.

De asemena, oprirea rafinăriei Petrobrazi, în vederea finalizării programului de investiţii, a dus la stocarea unor cantităţi de ţiţei, respectiv la înregistrarea de profit nerealizat de 40 de milioane de euro.

Austriecii pun creşterea costurilor de producţie pe seama scumpirii forţei de muncă din România şi a costurilor începerii explorării  în perimetrul norvegian Gudrun.

Pe de altă parte, scumpirea gazelor naturale, care ajută performanţa grupului pe partea de extracţie, constituie "o povară" pentru producţia de energie în termocentrala pe gaze de la Brazi.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO