1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 15 º

Companii

Petrom a făcut 5,8 miliarde de euro profit şi a plătit taxe de 19 miliarde de euro de la privatizare până în prezent

Compania a fost preluată de austriecii de la OMV în 2004, pentru un preţ total de circa 1,5 miliarde de euro.

25 mai, 2015 | ECONOMICA.net

Producătorul de ţiţei şi gaze OMV Petrom a realizat, în cei 9 ani de la privatizarea sa, un profit net de 5,8 miliarde de euro, investiţii de 11,5 miliarde de euro şi a plătit taxe de 19 miliarde de euro, inclusiv TVA. Informaţiile au fost prezentate de Alina Popa, reprezentant Petrom, la o conferinţă pe teme energetice.

Petrom a fost privatizată cu austriecii de la OMV în 2004. Preţul încasat de statul român pe pachetul majoritar de acţiuni al companiei a fost de 670 de milioane de euro. Austriecii au mai făcut şi o majorare de capital social de 830 de milioane de euro, din care statul şi-a luat partea sa, ceea ce a făcut ca preţul total pentru care OMV a devenit proprietar al Petrom să fie de circa 1,5 miliarde de euro.

Petrom este a doua cea mai mare companie din România, după cifra de afaceri, şi primul contributor la bugetul de stat, după taxele plătite. Are concesiunea asupra majorităţii zăcămintelor de ţiţei din ţară şi îşi împarte producţia de gaz cu Romgaz. De  asemenea, este cel mai mare distribuitor de carburanţi din ţară, cu o reţea de 550 de benzinării.
CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO