1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

Companii

Petrom a găsit gaze în Marea Neagră. Ne-ar acoperi consumul pe şase ani

OMV Petrom şi ExxonMobil au confirmat o descoperire de gaze în Marea Neagră, care ar acoperi tot consumul de gaze al României pe următorii şase ani de zile

22 feb, 2012 | RTV.net

ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited (EMEPRL) şi OMV Petrom SA au confirmat un potenţial zăcământ de gaze în Marea Neagră, potrivit unui comunicat trimis de Petrom Bursei de Valori din Bucureşti. Descoperirea a fost făcută de Domino 1, prima sondă de explorare de mare adâncime din zona românească a Mării Nergre. Zăcământul ar putea conţine între 42 şi 84 de miliarde de metri cubi de gaze, ceea ce ar putea asigura, cumulat, tot consumul de gaze pe şase ani al României.

Cele două companii au anunţat că, deocamdată, este prea devreme să spună dacă zăcământul din blocul Neptun, unde s-a făcut descoperirea, va putea fi exploatat din punct de vedere comercial. Decizia va fi luată după noi explorări şi noi achiziţii de date seismice. În cel mai bun caz, exploatarea comercială a zăcământului ar putea începe la sfrşitul acestui deceniu, după investiţii de miliarde de dolari.

Sonda Domino 1 este situată în blocul Neptun, la 170 kilometri de ţărm, în ape cu adâncimea de 930 de metri şi este forată cu tehnologie de ultimă generaţie. Operaţiunile de foraj au început la sfârşitul anului 2011 şi se desfăşoară în continuare. Se estimează că adâncimea totală a sondei va fi de peste 3.000 de metri sub nivelul mării. Perimetrul Neptun are o suprafaţă de aproximativ 9.900 kilometri pătraţi în ape cu o adâncime ce variază între 50 şi 1.700 metri.

Ştirea se actualizează...

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO