1EUR = 4.7287 RON | Bucureşti 31 º

Companii

Petrom a ieftinit carburanţii, de două ori în ultimele două zile. Vezi noile preţuri

Motorina a coborât sub 5,40 lei. Preţul carburanţilor continuă să scadă din cauza ajustării de cotaţie a barilului de petrol de pe pieţele internaţionale

16 iul, 2015 | ECONOMICA.net

Petrom a operat două ieftiniri la pompă în ultimele două zile. La staţia de referinţă, Petrom Şoseaua Alexandriei, Bucureşti, benzina şi motorina s-au ieftinit cu câte 8 bani fiecare, ajungând, azi - dimineaţă, la 5,74 lei, respectiv 5,39 de lei. În weekend, carburanţii se vor ieftini din nou, pentru că Petrom are în derulare o ofertă prin care preţul benzinei coboară cu 6 bani faţă de vineri dimineaţa, iar preţul motorinei cu 3 bani. Astfel, de vineri, de la ora 23.00, şi până duminică la ora 23.00, benzina va costa 5,68 lei iar motorina 5,36 lei.

Preţurile carburanţilor sunt pe o pantă descendentă, la motorină scăderile fiind masive. În ultimele două luni, motorina a pierdut  40 de bani pe litru.

Preţurile carburanţilor comercializaţi la noi în ţară sunt direct legate de cotaţiile internaţionale ale produselor petroliere şi de cursul de schimb. La rândul lor, cotaţiile carburanţilor sunt legate de preţul barilului de ţiţei. Cum, în ultima lună, barilul a coborât de la 65 la 52 de dolari iar cursul de schimb a rămas relativ constant, distribuitorii de carburanţi au fost nevoiţi să scadă preţurile produselor comercializate.

Preţul carburanţilor diferă între diverse staţii din ţară, chiar şi în cadrul aceleiaşi firme. Oscilaţiile pot fi şi de 5%.

Petrom este cea mai mare companie de pe piaţa de distribuţie a carburanţilor, cu o reţea de circa 550 de staţii. Principalii concurenţi sunt Rompetrol, Lukoil şi Mol. Petrom este controlată din anul 2004 de compania austriacă OMV.

 

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO