1EUR = 4.7205 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Petrom despre protestele de la Viena: organizatorii nu fac parte din niciun sindicat reprezentativ

Protestele unor angajaţi ai companiei petroliere, care au avuur loc în faţa sediului OMV de la Viena, au fost organizate de membri ai unor sindicate care nu sunt reprezentative la nivel OMV Petrom, spune compania petrolieră.

23 mai, 2014 | ECONOMICA.net

“Precizam că în cadrul negocierilor pentru noul contract colectiv de muncă al OMV Petrom, angajaţii au fost reprezentaţi, conform legii,  de către sindicatul reprezentativ la nivelul OMV Petrom” se arată într-o informare a companiei trimisă redacţiei ECONOMICA.NET.

“Negocierile s-au desfăşurat cu respectarea tuturor normelor şi predeverilor legale în vigoare, intr-o maniera constructivă care să asigure reflectarea voinţei partenerilor, finalizându-se cu un pachet financiar format din majorari salariale şi prime acordate salariaţilor, superior nivelului pieţei. Pentru noul contract colectiv de munca la nivelul OMV Petrom s-a avut în vedere, în principal, eliminarea unor prevederi ce dublau reglementări legale existente şi a unor dispoziţii care nu işi mai găseau aplicabilitatea în contextul actual şi care birocratizau excesiv relaţia de muncă cu angajaţii” spune compania petrolieră.

“Noul contract colectiv de muncă  la nivelul OMV Petrom reprezintă un instrument de lucru flexibil, inspirat din bunele practici europene, centrat pe beneficiile pentru salariaţi, menit să aducă un echilibru între încurajarea performaţei şi o protecţie socială adecvată”, se mai arată în comunicat.

Potrivitit unui comunicat al Blocului Naţional Sindical, o delegaţie alcătuită din o sută de reprezentanţi ai salariaţilor din OMV Petrom România participă azi în intervalul orar 11,00 - 12,00, la un protest în faţa sediului companiei din Viena urmând să înmâneze directorului general o scrisoare din partea lucrătorilor români. Angajaţii sunt nemulţumiţi de prevederile din Contractul Colectiv de Muncă.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO