1EUR = 4.8747 RON | Bucureşti 14 º

Companii

Petrom a ieftinit substanţial carburanţii

La doar două zile după ce a ieftinit benzina, Petrom reduce din nou preţurile carburanţilor.

20 sep, 2012 | ECONOMICA.net

OMV Petrom, liderul pieţei locale de distribuţie a carburanţilor, a redus preţurile la benzina şi la motorina vândute în staţiile proprii, la miezul nopţii.

OMV Petrom a redus cu nouă bani pe litru preţurile la benzină şi cu şase bani pe litru preţurile la motorină, începând de la ora zero. Astfel, după această modificare, un litru de benzină standard vândut la staţia Pipera din Bucureşti va costa 6,12 lei, iar un litru de benzină Extra 99 6,54 lei litrul. Pentru mototrine, preţurile se vor reduce până la 6,21 lei pe litru pentru sortimerntul standard şi 6,44 lei perntru sortimentul extra.

A doua ieftinire într-o săptămână

Ieftinirea vine la doar două zile după ce OMV Petrom a ieftinit benzina. Miercuri, compania a redus cu şapte bani pe litru preţurile la sortimentele de benzină. Ieftinirile sunt cauzate de scăderea cotaţiilor internaţionale la produse petroliere, preţurile la pompă coborând şi ele după ce, săptămânile trecute, companiile petroliere de la noi au fost obligate să majoreze preţurile la pompă ca urmare a creşterii cotaţiilor.

În ciuda scumpirilor de săptămânile trecute, preţurile la carburanţi în România sunt printre cele mai mici din Uniunea Europeană. Astfel, la data de 17 septembrie (înaintea seriei de ieftiniri), preţul mediu pentru un litru de benzină de 95 era, în România de 1,35 euro/litru. Doar bulgarii plătesc mai puţin (1,33 euro), preţul mediu ponderat la nivelul Uniunii Europene fiind de 1,68 euro-litru. La motorină, preţul mediu din România este de 1,37 euro pe litru, media europeană fiind de 1,53 euro-litru.

Vezi aici cum au evoluat cotaţiile internaţionale şi cum au evoluat preţurile din România

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO