1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 14 º

Companii

Petrom investește 90 de milioane de euro pentru redezvoltarea unui zăcământ din Brăila

OMV Petrom va investi 90 de milioane de euro, până la finalul acestui an, pentru redezvoltarea zăcământului de ţiţei de țiței de la Oprișenești, situat în sud-estul țării, în județul Brăila, potrivit unui comunicat al companiei petroliere.

17 mai, 2013 | Economica.net

„OMV Petrom investeşte constant în tehnologii noi şi în metode secundare de recuperare pentru redezvoltarea zăcămintelor mature din România în vederea îmbunătăţirii ratei de recuperare de ţiţei şi gaze şi a stabilizării nivelelor de producţie. In acest fel putem sa prelungim durata de exploatare a zacamintelor, cu impact pozitiv asupra furnizării de energie pe termen lung pentru România", a declarat Johann Pleininger, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitățile de explorare şi producție.

Oprișenești este un zăcământ matur de țiței, exploatat de aproape 50 de ani, a cărui producție zilnică reprezintă circa 2% din producția totală de țiței a OMV Petrom în România.

Redezvoltarea zăcământului are ca scop deblocarea unor rezerve suplimentare totale de hidrocarburi de 8 milioane bep (echivalent cu circa 30% din producția anuală de țiței a OMV Petrom în România) prin forarea de sonde suplimentare, re-presurizarea prin injecția de apă, modernizarea echipamentelor și implementarea de tehnologii noi.

Proiectul de redezvoltare Oprișenești vizează forarea a 30 de sonde, utilizând injecția de apă și stații de injecție de înaltă presiune. În plus, proiectul include construirea unei stații de tratare a apei, care va reduce semnificativ emisiile de gaze în atmosferă și sursele de poluare, precum și construirea unei rețele noi de conducte transport și a trei stații noi de pompare.

La sfârșitul anului 2012, patru proiecte de redezvoltare a zăcămintelor erau în fază de proiectare iar două au depășit stadiul deciziei finale de investiție, respectiv Oprișenești și Suplacu de Barcău.

Producția aferentă celor 6 zăcăminte reprezintă circa 40% din producția curentă a OMV Petrom. Investițiile necesare pentru implementarea celor 6 proiecte, inclusiv Oprișenesti, se vor ridica la circa 400 milioane de euro pentru perioada 2013-2015.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO