Petrom va anunţa astăzi cel mai mare profit din istoria României

OMV Petrom îşi va bate propriul record chiar şi după una dintre estimările cele mai conservatoare privind profitul net pe 2012, care se opreşte la 3.771,24 milioane de lei, potrivit declaraţiei directorului firmei de brokeraj Tradeville, dată pentru ECONOMICA.NET. Alte estimări depăşesc 4 miliarde de lei. Vechiul record de 3,76 miliarde de lei, datează din 2011.
Adrian N. Ionescu - mie, 20 feb. 2013, 14:01
Petrom va anunţa astăzi cel mai mare profit din istoria României

În euro, profitul net al OMV Petrom (SNP) estimat de Tradeville pentru 2012, de peste 861 de milioane, este inferior  recordului istoric absolut din 2011, de 886 milioane.

Media estimărilor citate până acum de ZF.ro este de 4,25 miliarde de lei, alte şapte bănci şi firme de brokeraj făcând estimări între 4,06 şi 4,55 miliarde de lei.

„Ne aşteptăm ca rezultatele SNP în T4 / 2012 să fie în linie cu cele din T3 / 2012, având în vedere structura rezultatelor din ultimii ani şi faptul că nu am identificat evenimente operaţionale majore în T4, care să altereze această structură“, a răspuns Ovidiu Dumitrescu, directorul general adjunct al firmei de brokeraj Tradeville, la întrebările ECONOMICA.NET.

Tradeville este cea mai mare firmă de brokeraj din România care operează exclusiv on-line şi prima care a introdus acest tip de servicii.

Cifra de afaceri a Petrom pe ultimul trimestru 2012 a fost de peste 6,58 miliarde de lei, din care a fost obţinut un profit operaţional (EBIT) de peste 1,2 miliarde şi un profit net de peste 874 milioane de lei, potrivit estimărilor Tradeville.

Pentru întreg anul  2012, cifra de afaceri a Petrom  a fost de peste 25,7 miliarde de lei, din care a fost obţinut un profit operaţional (EBIT) de peste 5,2 miliarde de lei.

Aşteptările de creştere pentru 2013 sunt în intervalul 10 – 15%, luând în considerare oportunităţile suplimentare pe care le oferă companiei producţia de energie“, a mai adăugat Ovidiu Dumitrescu de la Tradeville.

OMV Petrom (SNP) este evaluată la peste 24,58 de miliarde de lei, ca urmăre a cotării unei acţiuni SNP la 0,447 lei/ titlu, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

 

Te-ar mai putea interesa și
Noi reglementări privind concediile medicale intră în vigoare de la 1 august. Cel puțin două episoade de recuperare pentru fiecare episod de boală
Noi reglementări privind concediile medicale intră în vigoare de la 1 august. Cel puțin două episoade de recuperare ...
Noi reglementări referitoare la modul de acordare a concediilor medicale vor intra în vigoare începând cu data de 1 august, pentru fiecare episod de boală obişnuită acestea urmând să se......
Update: Controlul navei a fost preluat de echipaj. Un marinar român și unul britanic au fost uciși în timpul unui atac pirateresc comis în largul coastelor Omanului
Update: Controlul navei a fost preluat de echipaj. Un marinar român și unul britanic au fost uciși în timpul unui atac ...
Update: Petrolierul Mercer Street care a fost atacat în Marea Arabiei este din nou sub controlul echipajului şi se îndreaptă ...
Umbrărescu, desemnat a treia oară câștigător pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești
Umbrărescu, desemnat a treia oară câștigător pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești
Constructorul român Dorinel Umbrărescu a fost desemnat a treia oară câștigător al licitației pentru tronsonul 4 al ...
Piaţa de telefoane în trimestrul II: Xiaomi vine puternic şi depăşeşte Apple în premieră pentru locul 2
Piaţa de telefoane în trimestrul II: Xiaomi vine puternic şi depăşeşte Apple în premieră pentru locul 2
Revenirea din 2020 a continuat pentru smartphone-uri în al doilea trimestru al anului 2021, deoarece volumul total al livrărilor ...