1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 24 º

Companii

Petrom a ieftinit benzina şi motorina

OMV Petrom a coborît preţurile la benzină şi motorină, începând din 15 noiembrie, ora 00.00, ca urmare a scăderii continue a cotaţiilor la produsele petroliere.

14 noi, 2014 | ECONOMICA.net

OMV Petrom a redus, începând cu 15 noiembrie ora 00.00, preţurile practicate pentru benzina şi motorina vândute în staţiile proprii, cu patru bani pe litru.

După ieftiniri, la staţia Petrom de pe strada Braşov din Bucureşti, de exemplu, benzina de 95 costă 5,81 lei pe litru, iar benzina extra 99 are un preţ de 6,29 lei pe litru. Motorina standard costă 6,15 lei pe litru. Motorina extra are un preţ de 6,01 lei/litrul.

Citeşte şi: Harta europeană a taxelor la carburanţi. Unde stă România

Amintim că OMV Petrom are o politică de reduceri de week-end, prin care benzinele şi GPL-ul sunt mai ieftine cu 7 bani pe litru

Petrom a mai ieftinit benzina pe data de 13 noiembrie, cu 3 bani pe litru.

Citeşte şi: Cu cât s-au ieftinit carburanţii, la noi şi în Europa. Veste proastă pentru cei cu maşini diesel

Companiile petroliere stabilesc preţurile la carburanţi în funcţie de cotaţiile internaţionale ale produselor petroliere, de cursul de schimb, de nivelul fiscalităţii dar şi de condiţiile de pe piaţă. De această dată, ieftinirea barilului de petrol a condus la o scădere a cotaţiilor produselor petroliere,aşa cum se întâmplă de circa trei luni de zile.

Petrom este cea mai mare companie de pe piaţa de distribuţie a carburanţilor, cu o reţea de circa 550 de staţii. Principalii concurenţi sunt Rompetrol, Lukoil şi Mol. Petrom este controlată din anul 2004 de compania austriacă OMV.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO