1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 17 º

Companii

Petrom a ieftinit carburanţii

OMV Petrom, liderul pieţei locale de distribuţie a carburanţilor a ieftinit benzina şi motorina, de la miezul nopţii. Este a doua ieftinire în mai puţin de o săptămână.

04 mar, 2013 | ECONOMICA.net

Petrom a ieftinit, începând din 5 martie, ora zero, benzinele vândute în staţiile proprii cu şase bani pe litru şi motorinele cu cinci bani pe litru.

După ieftinire, preţurile la staţia Petrom din strada Braşov din sectorul 6 al Capitalei sunt următoarele: un litru de motorină Standard costă 6,09 lei, iar un litru de motorină Extra 6,32 lei. Benzina Standard are un preţ de 6,00 lei pe litru, în timp ce un litru de benzină Extra costă 6,42 lei.

Precedenta modificare de preţ a avut loc pe 28 februarie, şi a fost operată după mai multe scumpiri. Atunci, benzina s-a ieftinit cu cinci bani pe litru, iar motorina cu patru bani pe litru.

OMV Petrom este cea mai mare companie de pe piaţa de distribuţie a carburanţilor, cu o reţea de circa 550 de staţii, fiind urmată de Rompetrol şi Lukoil.

Companiile petroliere ajustează preţurile la carburanţi în funcţie de cotaţiile la ţiţei şi la produsele petroliere pentru zona lor de referinţă, dar şi de condiţiile de pe piaţa locală.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO