1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Petrom: Vânzările au scăzut cu 17%, iar investiţiile cu 35%, în primul semestru din 2016

Preţurile mici la petrol şi gaze au dus la scăderea vânzărilor şi a profitului Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze. Compania a fost forţată să reducă investiţiile.

10 aug, 2016 | ECONOMICA.net

În primele şase luni din acest an, Petrom a realizat investiţii în valoare de 1,337 miliarde de lei, în scădere cu 35% faţă de primul semestru al anului trecut, influenţate în principal de o scădere semnificativă în segmentul Upstream, potrivit datelor financiare prezentate de companie. Investiţiile din Upstream s-au cifrat la 1,064 miliarde de lei în primele şase luni ale acestui an, comparativ cu 1,947 miliarde de lei în perioada similară a anului trecut.

Vânzările grupului s-au redus cu 18%, la 7,192 miliarde de lei, iar numărul personalului este mai mic cu 7%. Scăderea vânzărilor a fost determinată, în principal, de preţurile în scădere la ţiţei, precum şi de vânzări mai mici de gaze naturale, compensate parţial de cantităţile mai mari de energie electrică vândute, precizează compania. Downstream Oil a reprezentat 70% din totalul vânzărilor consolidate, Downstream Gas 27%, iar Upstream 3% (vânzările aferente Upstream fiind în mare parte în interiorul Grupului, nu către terţi).

Producţia de ţiţei şi gaze înregistrată la nivelul Grupului Petrom a fost de 32,08 mil. bep. În România, producţia totală de ţiţei şi gaze a fost de 30,50 mil bep, în scădere cu 3% faţă de primele şase luni din anul trecut. Productia de titei si gaze in Kazahstan a scazut cu 7%, la 1,57 mil bep.

În primele şase luni ale anului 2016, preţul mediu al titeiului Ural a scăzut la 38,14 USD/bbl, fiind cu 33% mai mic decât în primele şase luni din 2015.

Grupul OMV Petrom a afişat un profit net în scădere cu 61% după prima jumătate a acestui an, rezultatul net cifrându-se la 405 milioane de lei comparativ cu 1,036 miliarde de lei în perioada similară a anului trecut.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO