1EUR = 4.7284 RON | Bucureşti 34 º

Companii

Peugeot 3008 desemnată Maşina Anului în Europa

Modelul 4x4 urban Peugeot 3008 a câştigat luni premiul de Maşina Anului în Europa, cu ocazia deschiderii pentru presă a celei de a 87-a ediţii a Salonului auto de la Geneva, informează AFP.

06 mar, 2017 | Agerpres

Este vorba de o nouă veste bună pentru grupul auto francez PSA, care regrupează mărcile Peugeot, Citroën şi DS, care vine în aceeaşi zi în care PSA a anunţat că a ajuns la un acord cu gigantul american General Motors (GM) pentru preluarea diviziei sale europene Opel/Vauxhall, o achiziţie graţie căreia PSA va deveni al doilea mare constructor auto european.

Peugeot 3008 urmează lui Opel Astra care în 2016 a câştigat şi el titlul de Maşina Anului, unul din cele mai prestigioase premii ale industriei auto europene. Peugeot 3008 este însă primul SUV (automobil de tren nr.) care a câştigat premiul de Maşina Anului, o dovadă a evoluţiei gusturilor. În prezent, modelele 4x4 urbane şi corssovers reprezintă aproape 30% din piaţa auto europeană.

Peugeot 3008 a fost ales de o un juriu compus din 58 de jurnalişti specializaţi pe domeniul auto din Europa. Celelalte finaliste ale ediţiei din acest an au fost: Alfa Romeo Giulia, Citroën C3, Mercedes Classe E, Nissan Micra, Toyota C-HR şi Volvo S90/V90.

Marca franceză Peugeot a mai câştigat şi în 2014 titlul de Maşina Anului în Europa pentru modelul 308. Acest premiu este decernat începând din 1964.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO