Peugeot ar putea vinde divizia de componente auto Faurecia

PSA Peugeot Citroen pregăteşte o posibilă vânzare a Faurecia, divizia profitabilă de componente auto, pentru a însoţi o alianţă cu grupul auto chinez Dongfeng Motor, au declarat surse anonime pentru Reuters.
Economica.net - vin, 15 nov. 2013, 18:34
Peugeot ar putea vinde divizia de componente auto Faurecia

Faurecia, companie listată separat la bursă, a angajat un consultant pentru a explora vânzarea participaţiei de 57% deţinute de Peugeot, fie pe piaţă, fie unui fond speculativ sau unui grup industrial, susţin sursele.

Reprezentanţii Peugeot şi Faurecia nu au comentat informaţiile.

Discuţiile sunt într-un stadiu preliminar şi sunt condiţionate de succesul negocierilor complexe în urma cărora PSA Peugeot Citroen va extinde alianţa cu Dongfeng Motor Group.

PSA Peugeot Citroen, al doilea producător auto european după Volkswagen, ia în considerarea vânzarea unei participaţii către grupul chinez Dongfeng Motor Corp şi către Guvernul francez, deoarece vânzările în Europa au ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 20 de ani, au declarat recent surse anonime. Acţiunile companiei franceze au scăzut la bursă cu 12%, cel mai semnificativ declin din ultimii 12 ani, după anunţarea posibilei vânzări a acţiunilor.

Dongfeng şi Guvernul francez ar urma să plătească fiecare câte 1,5 miliarde de euro pentru achiziţionarea unei participaţii de 20 – 30% în Peugeot. Dacă tranzacţia va avea loc, familia Peugeot va pierde controlul companiei, urmând să deţină o participaţie de 25,4%.

Sursele susţin că negocierile dintre cele două companii progresează lent.

Producătorul auto francez este ‘foarte dornic’ să vândă o participaţie semnificativă grupului chinez, dar preşedintele Dongfeng, Xu Ping, încă nu este convins, afirmă sursele.

Veniturile Peugeot au scăzut în trimestrul trei din 2013 la 12,11 miliarde de euro (16,68 miliarde de dolari), de la 12,58 miliarde de euro în perioada similară din 2012.

O majorare a capitalului va ajuta Peugeot să obţină numerar şi să se extindă în afara Europei. Divizia auto a PSA Peugeot Citroen, care a raportat pierderi de 510 milioane de euro în primul semestru din 2013, a anunţat concedierea a 11.200 de angajaţi în Franţa şi închiderea unei fabrici din apropierea Parisului.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cea de-a patra doză de vaccin, mai puţin eficientă împotriva Omicron – studiu israelian
Cea de-a patra doză de vaccin, mai puţin eficientă împotriva Omicron – studiu israelian
Cea de-a patra doză a unui vaccin anti-COVID-19 determină o creştere a numărului de anticorpi până la niveluri mai ...
Sorin Cîmpeanu anunţă că elevii care lipsesc de la şcoală la confirmarea unui caz de coronavirus în clasă pot fi puşi absenţi
Sorin Cîmpeanu anunţă că elevii care lipsesc de la şcoală la confirmarea unui caz de coronavirus în clasă pot fi ...
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni seară, că ordinul comun al ministrului Educaţiei şi ministrului ...
Dacia și-a majorat cu 1,3% vânzările în Europa
Dacia și-a majorat cu 1,3% vânzările în Europa
Raportul Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) privind înmatriculările de autoturisme din Europa arată ...