1EUR = 4.8359 RON | Bucureşti 33 º

News

Peugeot ar putea vinde o participaţie producătorului chinez Dongfeng, pentru finanţarea dezvoltării

PSA Peugeot Citroen, al doilea mare producător auto din Europa, ar putea vinde o participaţie la grup constructorului chinez de vehicule Dongfeng Motor, pentru finanţarea extinderii activităţilor în afara continentului, au declarat două surse apropiate situaţiei, transmite Bloomberg.

18 sep, 2013 | Mediafax

Discuţiile sunt în fază preliminară şi nu a fost luată o decizie, au spus sursele.

Vânzarea participaţiei ar putea face ca familia Peugeot, care deţine în prezent 25,5% din titluri, să piardă controlul asupra grupului.

Peugeot a înregistrat în primul semestru pierderi operaţionale la divizia auto în valoare de 510 milioane de euro şi pierde cotă de piaţă în Europa în favoarea Volkswagen, liderul regiunii.

Pentru extinderea activităţilor în străinătate, Peugeot s-a asociat deja cu Dongfeng, iar în iulie au inaugurat o a treia uzină comună, în vederea fabricării a patru modele în China.

Purtătorii de cuvânt ai Peugeot şi Dongfeng au refuzat să comenteze.

"Nu trebuie să ne opunem schimbărilor, în special într-o situaţie atât de dificilă. Condiţiile s-au schimbat în industria auto şi trebuie să ne adaptăm la noul mediu", a declarat Serge Maffi, lider al sindicatului GSEA la Peugeot.

Directorul general al grupului, Philippe Varin, intenţionează să elimine 11.200 de locuri de muncă în Franţa până în 2015 şi să închidă o fabrică de asamblare în Aulnay, lângă Paris.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO