Peugeot şi-ar putea vinde la bursă pachetul majoritar de acţiuni la Faurecia

Grupul francez PSA Peugeot Citroen pregăteşte o posibilă vânzare a producătorului de componente auto Faurecia, prezent şi în România, măsura fiind parte a unui plan care presupune şi o colaborare mai strânsă cu Dongfeng Motor, din China, au declarat surse apropiate situaţiei pentru Reuters.
Economica.net - Dum, 17 nov. 2013, 13:02
Peugeot şi-ar putea vinde la bursă pachetul majoritar de acţiuni la Faurecia

Faurecia, companie listată la bursă separat de Peugeot, a angajat un consultant pentru analiza vânzării participaţiei de 57% deţinute de Peugeot. Vânzarea ar putea avea loc prin intermediul bursei sau direct către un fond de investiţii sau companie din industria auto, au spus sursele.

Discuţiile sunt într-un stadiu preliminar şi depind de succesul negocierilor complexe pentru strângerea relaţiilor cu partenerul chinez Dongfeng.

Surse apropiate situaţiei au declarat în octombrie că discuţiile pentru o majorare de capital de 3 miliarde de euro, în urma căreia guvernul francez şi Dongfeng ar prelua fiecare câte 20-30% din companie avansează mai greu decât se spera. Aceleaşi surse au afirmat săptămâna aceasta că între timp au fost înregistrate progrese reduse.

„Discuţiile par că s-au împotmolit”, a spus una dintre sursele citate.

Peugeot şi Faurecia au refuzat să comenteze.

Producătorul auto francez este reticent să vândă Faurecia, întrucât compania este profitabilă şi are un impact pozitiv asupra ratingului grupului auto. Valoarea de piaţă a companiei este de 2,5 miliarde de euro.

Vânzarea ar putea fi, însă, necesară pentru a obţine acordul Uniunii Europene şi sprijinul politicienilor francezi pentru un nou ajutor guvernamental. Franţa a acordat anul trecut garanţii de 7 miliarde de euro diviziei financiare a Peugeot.

Mai multe fonduri de investiţii, printre care Carlyle, KKR, CVC şi Bain, analizează Faurecia, au spus sursele.

Faurecia este al şaselea mare producător de componente pentru automobile la nivel mondial şi al treilea în Europa, în funcţie de venituri.

Compania este specializată în producţia de scaune auto, tehnologii de control al emisiilor, sisteme de interior şi exterior pentru automobile, şi este listată la bursa NYSE Euronext din Paris.

În România, Faurecia deţine unităţi de producţie la Craiova, Tălmaciu şi Mioveni, unde fabrică scaune auto, sisteme pentru interior şi sisteme de control al emisiilor.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cîţu: Nu s-a discutat de nicio creştere de salarii
Cîţu: Nu s-a discutat de nicio creştere de salarii
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat că la şedinţa de luni a coaliţiei de guvernare nu s-a discutat despre o ...
Azomureş va realiza în această iarnă revizia planificată pentru vara următoare – ministrul Energiei
Azomureş va realiza în această iarnă revizia planificată pentru vara următoare – ministrul Energiei
 Azomureş a luat decizia de a muta în această iarnă revizia care era planificată pentru vara următoare, în contextul ...
Glovo lansează Glovo Concepts în România: Primul restaurant virtual lansat este Bendito Burrito și oferă produse cu specific mexican
Glovo lansează Glovo Concepts în România: Primul restaurant virtual lansat este Bendito Burrito și oferă produse cu ...
Glovo, unul dintre cei mai importanți jucători din lume pe zona de livrare în mai multe categorii, lansează Glovo Concepts ...