Peugeot îşi va îndeplini mai rapid obiectivele financiare datorită deprecierii euro

PSA Peugeot Citroen, al doilea producător auto din Europa, şi-ar putea atinge mai devreme principalul său obiectiv privind redresarea, după ce acţiunile sale au fost din nou incluse în indicele principal CAC 40 al celor mai mari companii listate din Franţa, după o absenţă de doi ani şi jumătate, transmite Reuters.
Economica.net - lun, 23 mart. 2015, 12:44
Peugeot îşi va îndeplini mai rapid obiectivele financiare datorită deprecierii euro

‘Peugeot va încerca să ajungă cât mai curând posibil la o marjă a profitului operaţional de 2%’, a afirmat directorul financiar Jean-Baptiste de Chatillon înaintea deschiderii şedinţei bursiere.

Deprecierea euro şi materiile prime mai ieftine constituie ‘o aliniere a planetelor mai mult decât favorabilă’ faţă de 2014, când Peugeot şi-a anunţat obiectivul de a ajunge la o marjă a profitului operaţional de 2% până în 2018 la divizia auto, a explicat oficialul companiei franceze.

Luni dimineaţă, acţiunile companiei înregistrau un declin de 1,6%, la 15,54 euro.

În septembrie 2012, PSA Peugeot Citroen şi-a pierdut locul în componenţa indicelui bursier CAC 40 al bursei de la Paris, după ce acţiunile companiei au scăzut la cel mai redus nivel din ultimii 26 de ani, pe fondul declinului vânzărilor.

Luna trecută, PSA Peugeot Citroen a raportat primul său profit anual din ultimii trei ani, după închiderea unei fabrici, reducerea numărului de angajaţi şi scăderea cheltuielilor cu noile modele.

În 2014, compania franceză a înregistrat un profit operaţional de 905 milioane de euro (un miliard de dolari), după pierderi de 364 milioane de euro în 2013. Analiştii se aşteptau la câştiguri de 953,2 milioane de euro. În mai 2014, grupul chinez Dongfeng a achiziţionat o participaţie de 14% în Peugeot pentru a ajuta la redresarea companiei franceze.

În 2014, livrările companiei franceze au urcat cu 4,3%, la 2,94 milioane de vehicule, de la 2,82 milioane de unităţi în 2013, pe fondul majorării cererii pentru maşinile de teren 2008 şi 3008 şi a break-ului 308. Totuşi nivelul vânzărilor este încă cu 18% mai redus decât în 2010, când Peugeot raporta livrări record de 3,6 milioane de vehicule.

Peugeot vinde acum mai multe vehicule în China decât în Franţa şi împreună cu Dongfeng vrea să vândă anual 1,5 milioane de vehicule pe piaţa chineză până în 2020.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...