Peugeot susţine că nu a păcălit niciodată consumatorii în privinţa vehiculelor diesel

SA Peugeot Citroen, al doilea producător auto din Europa, a informat luni că nu a păcălit niciodată consumatorii în privinţa vehiculelor sale diesel, făcând aluzie la scandalul emisiilor cu care se confruntă rivala Volkswagen, transmit AFP şi Bloomberg, citate de Agerpres.
Economica.net - lun, 26 oct. 2015, 15:35
Peugeot susţine că nu a păcălit niciodată consumatorii în privinţa vehiculelor diesel

Peugeot a promis noi măsuri pentru ca nivelul emisiilor la vehiculele sale să fie mai redus şi a anunţat că va publica în curând datele privind consumul real de combustibil la modelele companiei. Producătorul auto francez susţine că nu a echipat niciodată vehiculele cu acel soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, inclusiv în Germania, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu acel soft.

În trimestrul trei din 2015, livrările PSA Peugeot Citroen au scăzut cu 17% în China şi sud-estul Asiei, cu 23% în America Latină şi au crescut cu 6,1% în Europa.

Peugeot se bazează pe vehiculele cu motoare diesel, în special în Europa. Acest tip de motor a reprezentat aproximativ 60% din vânzările sale europene în primul semestru din acest an şi 42% pe plan global.

Veniturile PSA Peugeot Citroen au crescut cu 3,2% în trimestrul trei din acest an, la 12,4 miliarde de euro (13,7 miliarde de dolari) datorită majorării livrărilor în Europa. Pe plan global, vânzările companiei au scăzut cu 4,3%, parţial din cauza încetinirii pieţei chineze.

Luni dimineaţă, acţiunile Peugeot au scăzut cu 2,7% la Bursa de la Paris, iar la prânz se tranzacţionau în scădere cu 1,9%, la 15,93 euro. Anul acesta, titlurile companiei au înregistrat un avans de 56%.

PSA Peugeot Citroen a revizuit în creştere estimările privind avansul pieţei auto europene în acest an, de la 6% la 8%.

În mai 2014, grupul chinez Dongfeng a achiziţionat o participaţie de 14% în Peugeot pentru a ajuta la redresarea companiei franceze.

Peugeot vinde acum mai multe vehicule în China decât în Franţa şi împreună cu Dongfeng vrea să comercializeze anual 1,5 milioane de vehicule pe piaţa chineză până în 2020.

Te-ar mai putea interesa și
Ahold Delhaize, proprietarul lanțului Mega Image, deschide la București un hub tech pentru toată Europa. Va angaja 250 de IT-iști, majoritatea români
Ahold Delhaize, proprietarul lanțului Mega Image, deschide la București un hub tech pentru toată Europa. Va angaja 250 ...
Retailerul olandezo-belgian Ahold Delhaize, care operează pe plan local lanțul Mega Image și care a cumpărat Profi Rom Food, lansează în București AD/01, un nou "studio tech" care se va ocupa......
Procedură de infringement pentru România din cauza întârzierilor în efectuarea plăţilor către farmaciile independente
Procedură de infringement pentru România din cauza întârzierilor în efectuarea plăţilor către farmaciile independente
Comisia Europeană a decis, miercuri, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în ...
Cele mai potrivite cadouri de Paște pentru angajați și partenerii de afaceri
Cele mai potrivite cadouri de Paște pentru angajați și partenerii de afaceri
Pe măsură ce sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi, tot mai mulți dintre noi ne îndreptăm atenția către ...
Criză cacao – Explozia preţurilor a impulsionat Ecuadorul să îşi majoreze producţia
Criză cacao – Explozia preţurilor a impulsionat Ecuadorul să îşi majoreze producţia
Producţia anuală de boabe de cacao a Ecuadorului ar urma să atingă pragul de 500.000 de tone în următorii doi ani, ...