1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 25 º

News

Peugeot va construi o uzină în Venezuela

PSA Peugeot Citroen, cel mai mare constructor auto francez, va asambla 15.000 de vehicule pe an la o uzină construită în parteneriat cu Guvernul din Venezuela, a declarat marţi ministrul Industriei din Venezuela, Ricardo Menendez, transmite AFP.

04 dec, 2013 | Agerpres

Cele două părţi au încheiat o alianţă strategică pentru crearea unui joint venture care va construi o uzină cu o suprafaţă de 42.000 metri pătraţi şi care va produce 5.000 de vehicule în primul an de funcţionare, urmând ca ulterior să ajungă la o capacitate de 15.000 de unităţi pe an. Ricardo Menendez a precizat că la viitoarea uzină vor fi asamblate patru modele PSA Peugeot Citroen: două utilitare şi două sedanuri, ce vor fi destinate pentru piaţa din Venezuela.

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro a declarat că 51% din acţiunile noului parteneriat vor merge către stat însă dacă va fi necesar ca Peugeot să fie acţionarul majoritar acest lucru este posibil. 'Suntem flexibili în această alianţă. Important este ca să fie produse autoturisme în această ţară şi să facem progrese în domeniul tehnologiei producţiei de maşini', a spus Nicolas Maduro.

Separat, Nicolas Maduro a semnat un decret care limitează preţurile autoturismelor, atât a celor noi cât şi a celor second hand, în încercarea de a pune capăt speculei. Din cauza controalelor valutare stricte, maşinile noi importate sunt rare şi scumpe în Venezuela. De asemenea, automobilele second hand sunt şi ele foarte căutate astfel că valoarea lor a crescut în timp şi unii oamenii cumpără autovehicule ca o investiţie pentru a se proteja faţă de inflaţie.

De la preluarea puterii de către Nicolas Maduro în primăvara acestui an, Venezuela se confruntă cu o agravare a crizei economice care se traduce printr-o inflaţie de peste 54% şi o penurie de valută şi produse alimentare sau de consum curent.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO