Peugeot va deschide prima fabrică în Maroc, urmând exemplul Renault

Producătorul auto francez Peugeot Citroen urmează exemplul rivalei Renault şi ia în considerare construcţia unei fabrici în Maroc, pentru a-şi majora vânzările în Africa şi a-şi reduce dependenţa de Europa, transmite Bloomberg.
Economica.net - vin, 19 iun. 2015, 13:17
Peugeot va deschide prima fabrică în Maroc, urmând exemplul Renault

Acordul urmează să fie semnat vineri, a anunţat Jean-Pierre Mercier, şeful sindicatului CGT. Fabrica va fi construită în apropierea oraşului Kenitra, aflat la 47 km de capitala Rabat. Iniţial, uzina va produce 90.000 de vehicule pe an, cu posibilitatea de a se ajunge la 200.000 de unităţi. Vehiculele vor avea un preţ accesibil şi vor fi vândute în Africa.

Marocul este un teritoriu familiar pentru şeful Peugeot, Carlos Tavares, care, pe vremea când deţinea funcţia de director de operaţiuni al Renault, a supervizat fabrica producătorului auto francez din Tangier, scrie Agerpres.

Noua fabrică va fi deţinută integral de Peugeot, iar activităţile din Africa vor fi gestionate de Jean-Christophe Quemard, unul dintre directorii companiei franceze.

Vânzările Peugeot în Africa şi Orientul Mijlociu au scăzut anul trecut cu 25%, la 169.400 vehicule. În primele cinci luni ale acestui an livrările Peugeot pe această piaţă au urcat cu 18%, la 76.900 vehicule.

Alianţa Renault – Nissan are o fabrică de un miliard de euro la Tangier, unde construieşte vehicule Dacia. De asemenea, Renault a deschis anul trecut o fabrică lângă Oran, în Algeria.

PSA Peugeot Citroen a raportat recent primul său profit anual din ultimii trei ani, după închiderea unei fabrici, reducerea numărului de angajaţi şi scăderea cheltuielilor cu noile modele.

În 2014, compania franceză a înregistrat un profit operaţional de 905 milioane de euro (un miliard de dolari), după pierderi de 364 milioane de euro în 2013. Analiştii se aşteptau la câştiguri de 953,2 milioane de euro. În mai 2014, grupul chinez Dongfeng a achiziţionat o participaţie de 14% în Peugeot pentru a ajuta la redresarea companiei franceze.

În 2014, livrările companiei franceze au urcat cu 4,3%, la 2,94 milioane de vehicule, de la 2,82 milioane de unităţi în 2013, pe fondul majorării cererii pentru maşinile de teren 2008 şi 3008 şi a break-ului 308. Totuşi, nivelul vânzărilor încă este cu 18% mai redus decât în 2010, când Peugeot raporta livrări record de 3,6 milioane de vehicule.

Peugeot vinde acum mai multe vehicule în China decât în Franţa şi, împreună cu Dongfeng, vrea să vândă anual 1,5 milioane de vehicule pe piaţa chineză până în 2020.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Washington Post: Rusia se pregătește să atace Ucraina cu o armată de 175.000 de militari
Washington Post: Rusia se pregătește să atace Ucraina cu o armată de 175.000 de militari
Rusia se pregăteşte pentru o ofensivă în Ucraina cu până la 175.000 de militari, anul viitor, scrie vineri ziarul Washington ...
FMI se pregătește să-și revizuiască în jos previziunile privind relansarea economiei, din cauza apariției noii variante Omicron
FMI se pregătește să-și revizuiască în jos previziunile privind relansarea economiei, din cauza apariției noii variante ...
Fondul Monetar Internaţional (FMI) intenţionează să revizuiască în jos previziunile sale de creştere globală din ...
O nouă interpretare a modelului Volkswagen T-Roc va ajunge la dealeri în primăvara lui 2022
O nouă interpretare a modelului Volkswagen T-Roc va ajunge la dealeri în primăvara lui 2022
Volkswagen a prezentat o nouă interpretare a crossoverului compact T-Roc, acesta fiind programat să ajungă la dealeri ...