Peugeot: Vânzările au urcat la 12,3 mld. euro, în T3. Francezii aşteaptă un flux de numerar pozitiv în 2014

PSA Peugeot Citroen, al doilea producător auto din Europa, a anunţat, miercuri, că şi-ar putea atinge cu doi ani mai devreme ţinta de flux de numerar, după ce majorarea livrărilor în China a contribuit la o neaşteptată creştere a veniturilor în trimestrul trei din 2014, transmit Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - mie, 22 oct. 2014, 09:21
Peugeot: Vânzările au urcat la 12,3 mld. euro, în T3. Francezii aşteaptă un flux de numerar pozitiv în 2014

Peugeot ar putea mai degrabă raporta chiar din acest an un flux de numerar operaţional pozitiv decât în 2016, le-a declarat jurnaliştilor directorul financiar Jean-Baptiste de Chatillon, scrie Agerpres.

În trimestrul trei din 2014, vânzările au urcat cu 1,6%, la 12,3 miliarde de euro (15,6 miliarde de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la un declin al veniturilor.

Producătorul auto francez, care a raportat primul profit semestrial din ultimii trei ani, vrea să-şi majoreze câştigurile livând mai multe maşini în afara Europei, unde cererea se redresează uşor. Strategia include extinderea parteneriatului din China cu Dongfeng Motor şi reducerea numărului de modele, de la 45 în prezent la 26 până în 2022.

Miercuri, acţiunile Peugeot au urcat cu 2,3%, la 9,58 euro, la bursa de la Paris. Anul acesta titlurile au urcat cu 23%, evaluând compania la 7,52 miliarde de euro.

Livrările au crescut în trimestrul trei din 2014 cu 5,4%, la 643.600 vehicule, avansul de 44% din China şi sud-estul Asiei şi creşterea de 7% din Europa compensând declinul din Rusia şi America Latină.

PSA Peugeot Citroen a îmbunătăţit estimările privind creşterea pieţei auto europene în acest an, de la 3% la 4-5%, dar a prognozat vânzări mai reduse în Rusia şi America Latină.

În mai, grupul chinez Dongfeng a achiziţionat o participaţie de 14% în Peugeot pentru a ajuta la redresarea companiei franceze. Autorităţile de la Beijing au aprobat recent cererea companiei Dongfeng Peugeot Citroen Automobile Company, o societate mixtă compusă din grupul auto francez PSA Peugeot Citroen şi cel chinez Dongfeng Motor Corporation, de a construi o nouă uzină de asamblare în oraşul Chengdu, capitala provinciei Sichuan.

Aceasta va fi cea de-a patra uzină din China a PSA şi Dongfeng, după cele trei pe care le deţin deja la Wuhan, capitala provinciei Hubei din centrul Chinei, cu o capacitate anuală de producţie de 750.000 de vehicule.

Noua uzină, o investiţie de 12,3 miliarde de yuani (1,5 miliarde de euro), ar urma să demareze activităţile la sfârşitul lui 2016 şi va avea o capacitate de producţie de 320.000 de vehicule pe an. Luna trecută, PSA a dezvăluit că noua uzină va fi dedicată producţiei modelelor crossover şi 4×4 ale Peugeot, Citroen şi Fengshen, marca proprie a Dongfeng.

Pentru acest an, Dongfeng Peugeot Citroen Automobile Company are ambiţia de a vinde peste 650.000 de vehicule în China, cea mai mare piaţă auto din lume. Obiectivul de vânzări pe termen lung prevede comercializarea a 1,5 milioane pe unităţi în 2020, graţie intrării grupului chinez Dongfeng în acţionariatul PSA, alături de statul francez şi familia Peugeot.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
CE solicită unui număr de opt state membre, printre care și România, să implementeze corect directiva europeană pentru combaterea fraudelor
CE solicită unui număr de opt state membre, printre care și România, să implementeze corect directiva europeană pentru ...
Comisia a decis să iniţieze proceduri de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor împotriva Croaţiei, Finlandei, Greciei, ...
Chimcomplex se pregătește să finalizeze procesul de transfer pe piața principală a BVB
Chimcomplex se pregătește să finalizeze procesul de transfer pe piața principală a BVB
Cel de-al treilea an al planului de creştere a Chimcomplex Borzeşti 2018 - 2021, axat pe consolidarea creşterii, performanţei ...
Germania impune restricții severe împotriva persoanelor nevaccinate
Germania impune restricții severe împotriva persoanelor nevaccinate
Germania a decis să înăsprească restricţiile pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID-19, impunându-le o cvasi-izolare, ...