Philip Morris International l-a numit pe Jacek Olczak în funcția de Chief Executive Officer

Compania Philip Morris International (PMI) a anunțat vineri că, în urmă Adunării Generale a Acționarilor care a avut loc în 5 mai, Jacek Olczak (foto) a fost numit în funcția de Chief Executive Officer. El a deținut până de curând poziția de Chief Operating Officer în cadrul companiei. Cu prilejul promovării sale, a fost ales și membru al Consiliului de Administrație.
Ion Dobreanu - vin, 07 mai 2021, 16:40
Philip Morris International l-a numit pe Jacek Olczak în funcția de Chief Executive Officer

André Calantzopoulos, care a ocupat funcția de Chief Executive Officer al PMI din 2013 până în 5 mai 2021, a fost desemnat Președinte Executiv al Consiliului înainte ca Adunarea să aibă loc. Aceste numiri au loc ca urmare a anunțului, făcut în decembrie 2020, referitor la tranziția funcțiilor de conducere de la nivelul PMI.

Jacek Olczak a acceptat numirea și și-a exprimat angajamentul de a accelera transformarea PMI și construirea unui viitor fără fum, anunțate în 2016. Compania își concentrează eforturile pe dezvoltarea, fundamentarea din punct de vedere științific și comercializarea responsabilă a produselor fără fum care sunt mai puțin nocive decât fumatul, cu scopul de a înlocui țigările cât de repede posibil.

„Sunt onorat și entuziasmat să conduc PMI în demersul nostru de a accelera transformarea într-o companie care construiește un viitor fără fum. PMI este lider la nivelul industriei în materie de inovații științifice, iar ambiția noastre este ca, în 2025, peste jumătate din veniturile noastre nete să provină din produse fără fum. Portofoliul nostru, în continuă dezvoltare, va determina viitorul nostru pe termen lung. Ne vom baza pe cercetările noastre științifice și pe expertiza noastră și vom valorifica aptitudinile colective și imaginația pentru a inova dincolo de portofoliul nostru existent și pentru a explora noi domenii de dezvoltare economică”, a declarat Jacek Olczak.

Jacek Olczak are 56 de ani și și-a început cariera în cadrul PMI în 1993. A deținut funcții în departamentele financiar și management general în Europa, inclusiv cea de Managing Director al companiilor afiliate PMI din România, Polonia și Germania și Președinte al Regiunii Uniunea Europeană, înainte de a fi desemnat Chief Financial Officer în 2012. A ocupat această funcție până în 2018 când a devenit Chief Operating Officer (COO) al PMI. Deține o diplomă de master în economie de la Universitatea Lodz din Polonia.

Jacek Olczak a avut o contribuție vitală în transformarea PMI într-o companie care fabrică produse fără fum, care a intrat în faza de comercializare prin lansarea IQOS în Nagoya (Japonia) în 2014. Sub supravegherea sa în calitate de COO, veniturile nete ale PMI generate de produsele fără fum au crescut la 28% în primul trimestru al anului 2021. Mai mult, acoperirea geografică a produselor fără fum ale PMI s-a extins de la zero la 66 de piețe în principalele orașe sau la nivel național, date valabile la 31 martie 2021. Jacek Olczak a condus transformarea comercială a PMI și a ajutat-o să se dezvolte cu succes dintr-o companie în principal de tip business-to-business într-o companie din ce în ce mai orientată spre modelul business-to-consumer.

„Jacek se află în poziția ideală pentru a duce la îndeplinire viziunea unui viitor fără fum a PMI în acest nou rol de CEO. Pasiunea sa pentru companie și angajații ei stau la baza hotărârii lui de a obține rezultate, precum stau și cunoștințele sale aprofundate despre produsele, sistemele, valorile și investitorii noștri. Consider că este liderul ideal pentru a asigura creșterea în continuare a companiei noastre și pentru a livra
valoarea acțiunilor. Aștept cu nerăbdare să lucrăm împreună în continuare, în noua mea calitate de Președinte Executiv al Consiliului de Administrație”, a declarat André Calantzopoulos

„Jacek, alături de André, a condus transformarea internațională a PMI într-o companie care construiește un viitor fără fum, iar aptitudinile și expertiza sa garantează un nou capitol interesant pentru PMI. Este un nou capitol interesant și pentru Philip Morris România, deoarece Jacek este familiarizat cu piața locală și provocările acesteia încă de pe vremea când a fost Managing Director aici. O Românie fără fum și trecerea tuturor fumătorilor adulți români la alternative mai bune, fundamentate științific, sunt obiective ambițioase care pot fi realizate numai dacă actualii fumători adulți au acces la informații corecte despre alternative mai bune la fumat și sunt încurajați să treacă la aceste alternative. Acest lucru este realizabil în totalitate dacă luăm în considerare dovezile provenite din țări precum Japonia și alte țări în care țigările sunt înlocuite repede cu alternative mai bune. Ne confruntăm cu o mare provocare în România , deoarece adoptarea produselor cu risc redus este încă foarte mică, dar în același timp aceasta este o oportunitate pentru noi de a oferi alternative mai bune milioanelor de adulți care continuă să fumeze. Credem că o Românie fără fum este posibilă și poate fi realizată mai repede dacă oamenii de știință, comunitatea din domeniul sănătății publice, competitorii noștri și alte părți interesate contribuie la îndeplinirea acestui obiectiv. Fumătorii adulți ar trebui să știe că există alternative mai bune. Angajamentul PMI față de România este demonstrat și de investiția noastră de aproape 500 de milioane de euro în fabrica Otopeni, care a transformat-o într-una dintre unitățile de producție de ultimă generație la nivel mondial, axată pe dezvoltarea capacităților de producție pentru consumabilele IQOS”, a spus Daniel Cuevas, Managing Director, Philip Morris România.

Philip Morris International: Pentru un viitor fără fum

Philip Morris International (PMI) și-a propus să  transforme industria tutunului pentru a crea un viitor fără fum în care țigările vor fi înlocuite cu produse fără fum în beneficiul fumătorilor adulți care, altfel, ar continua să fumeze, dar și al societății, al companiei și al acționarilor săi. PMI este lider internațional în industria tutunului și se ocupă cu fabricarea și comercializarea țigaretelor, a produselor fără fum, a dispozitivelor și accesoriilor electronice aferente acestora, precum și a altor produse care conțin nicotină pe piețele din afara Statelor Unite ale Americii. Suplimentar, PMI pune la dispoziția Altria Group, în vederea comercializării sub licență în Statele Unite, o versiune a dispozitivului IQOS și consumabile. În SUA, Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a autorizat comercializarea acestor produse în urma evaluării cererii de autorizare a punerii pe piață a unui produs din tutun (PMTA) și a autorizat promovarea unei versiuni a dispozitivului IQOS și a consumabilelor aferente ca produs din tutun cu risc modificat (MRTP) și a determinat că o decizie de expunere modificată este oportună pentru promovarea sănătății publice. PMI își construiește viitorul pe o nouă categorie de produse fără fum, care, deși nu sunt lipsite de riscuri, sunt o alegere mult mai bună decât continuarea fumatului tradițional. Prin eforturi multidisciplinare în dezvoltarea de produse, tehnologie de ultimă generație și oameni de știință de top, PMI dorește să se asigure că produsele sale fără fum răspund preferințelor consumatorilor adulți, precum și cerințelor riguroase de reglementare. Portofoliul de produse fără fum IQOS al PMI include produse care nu ard tutunul (heat-not-burn) și produse cu vapori cu conținut de nicotină. În 31 martie 2021, produsele fără fum dezvoltate de PMI sunt disponibile pentru vânzare în 66 de piețe în principalele orașe sau la nivel național, iar PMI estimează că aproximativ 14 milioane de fumători adulți din întreaga lume au trecut la IQOS și au renunțat la fumat.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Coronavirus: Scenariu verde în toată țara. 53 de cazuri în ultimele 24 de ore
Coronavirus: Scenariu verde în toată țara. 53 de cazuri în ultimele 24 de ore
Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat că toate judeţele şi municipiul Bucureşti rămân în scenariul verde din punctul de vedere al infectărilor cu noul coronavirus....
Bursa de Valori Bucureşti pierdut 895,8 milioane de lei din capitalizare
Bursa de Valori Bucureşti pierdut 895,8 milioane de lei din capitalizare
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a pierdut, în această săptămână, 895,8 milioane de lei din capitalizare, respectiv ...
Deși majoritatea populaţiei adulte este vaccinată, două noi focare au forțat Israelul să impună purtarea măştii
Deși majoritatea populaţiei adulte este vaccinată, două noi focare au forțat Israelul să impună purtarea măştii
Ministerul Sănătăţii din Israel a anunțat că țara a reintrodus măsura purtării măştii de protecţie în anumite ...
Londra, Istanbul și Frankfurt, aeroporturile din care sosesc în România cei mai mulți pasageri
Londra, Istanbul și Frankfurt, aeroporturile din care sosesc în România cei mai mulți pasageri
Datele Institutului Naţional de Statistică arată că principalele aeroporturi de origine pentru pasagerii sosiți în ...