Philip Morris International, primul loc în clasamentul Forbes – Net Zero Leaders

Ion Dobreanu - lun, 17 iun. 2024, 16:32
Philip Morris International, primul loc în clasamentul Forbes - Net Zero Leaders

Philip Morris International (PMI) ocupă primul loc în clasamentul Forbes Net Zero Leaders 2024 (1) , topul celor 100 de companii din SUA care au înregistrat cele mai mari progrese în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (GES).

Forbes a folosit date puse la dispoziție de Sustainalytics și Morningstar pentru a evalua angajamentul companiilor față de un viitor cu zero emisii. Au fost luate în considerare structura de management a fiecărei companii implicate în evaluarea riscurilor, guvernanța și strategia aferentă atingerii obiectivelor de reducere a emisiilor de carbon. În plus, un alt element luat în calcul a fost puterea financiară pentru a face față competiției din industrie și turbulențelor economice de orice natură.

„Pe măsură ce compania noastră se transformă, în călătoria sa către un viitor fără fum, ne străduim să facem acest lucru în cel mai sustenabil mod posibil, inclusiv prin bune practici în reducerea emisiilor de dioxid de carbon”, a declarat Jacek Olczak, Chief Executive Officer, Philip Morris International. „Suntem onorați să fim recunoscuți de Forbes ca fiind compania cel mai bine clasată dintre cele care se află în fruntea eforturilor de a construi un viitor cu zero emisii de carbon.”

„Abordarea noastră privind sustenabilitatea depășește minimizarea efectelor negative și atenuarea riscurilor. În strânsă legătură cu strategia noastră de transformare, sustenabilitatea a reprezentat întotdeauna o oportunitate cheie pentru inovație, creștere și creare de valoare pe termen lung”, a explicat Jennifer Motles, Chief Sustainability Officer, Philip Morris International.

„Dedicarea noastră reflectă răspunsul nostru la preocupările acționarilor și ale altor părți interesate, iar strategia noastră cu privire la schimbările climatice vizează abordarea permanentă a riscurilor relevante legate de schimbările climatice, în timp ce valorificăm oportunitățile oferite de un viitor cu emisii de carbon reduse.”

„Philip Morris România continuă să facă eforturi pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră atât în cazul fabricii PMI din Otopeni, cât şi în cazul lanțului de distribuție. Cel mai important proiect de reducere a emisiilor de carbon generate de fabrica din Otopeni este reprezentat de instalarea a 12.465 mp de panouri solare cu o putere de 2,3 MW/oră care vor produce energie verde. Astfel, compania va reduce consumul de gaze naturale, cea mai importantă sursă de dioxid de carbon”, a declarat Emma Zeicescu, Director Communications, Philip Morris România.

Această distincție completează lista, în continuă creștere, a recunoașterilor externe a performanței și raportării în domeniul sustenabilității a PMI, inclusiv:

• Includerea în Consiliul de conducere al Carbon Disclosure Project pentru al șaptelea an consecutiv (martie 2024)

• Scor Triplu A de la Carbon Disclosure Project pentru al patrulea an consecutiv și plasarea PMI printre companiile de top la nivel global în ceea ce privește transparența și acţiunile pentru protejarea mediului (februarie 2024)

• Nominalizarea Early Adopters pentru promovarea adoptării recomandărilor Taskforce on Nature-related Financial Disclosures (TNFD) (ianuarie 2024)

• Includerea în Dow Jones Sustainability World Index (DJSI) pentru prima dată și în Dow Jones Sustainability North America Composite Index pentru al patrulea an consecutiv (indexul în vigoare începând cu 18 decembrie 2023), pe lângă obținerea statutului „Prime” în ISS Evaluare Corporativă ESG Corporate Rating (ISS ESG Rating din 21 noiembrie 2023)

• Recunoașterea Science Based Targets initiative (SBTi) a obiectivele sale de reducere a emisiilor cu privire la păduri, terenuri și agricultură (FLAG), ceea ce face din PMI una dintre puținele companii care au obținut această recunoaștere.

Pentru mai multe informații referitoare la sustenabilitate în cadrul PMI accesați pmi.com/sustainability și Raportul Integrat al companiei: PMI’s Integrated Report 2023, TCFD Report, Preserve Nature Report, Reduce Post-Consumer Waste Strategy Report, Sustainability Materiality Report şi Low-Carbon Transition Plan.

 

Philip Morris International: Pentru un viitor fără fum

Philip Morris International (PMI) este o companie internațională de top din industria tutunului care și-a propus să construiască un viitor fără fum și să își extindă, pe termen lung, portofoliul cu produse din afara sectorului de produse care conțin tutun sau nicotină. Portofoliul actual de produse al companiei constă, în principal, în țigări și produse fără fum. Din 2008, PMI a investit peste 12,5 miliarde de dolari pentru a dezvolta, fundamenta științific și comercializa produse inovatoare fără fum pentru adulții care altfel ar continua să fumeze, cu scopul de a opri complet vânzarea țigărilor. Pentru aceasta au fost construite capacități de evaluare științifică de nivel mondial, în special în domeniile toxicologiei sistemelor preclinice, cercetării clinice și comportamentale, cât și studii ulterioare introducerii pe piață. În noiembrie 2022, PMI a achiziționat Swedish Match – lider în comercializarea produselor cu nicotină pentru uz oral – și se află astfel în fruntea companiilor care luptă pentru un viitor fără fum prin mărcile sale IQOS și ZYN.

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA a autorizat comercializarea unor versiuni a dispozitivelor IQOS dezvoltate de PMI și a consumabilelor aferente, precum și a produsului de tip snus al companiei Swedish Match ca produse din tutun cu risc modificat (MRTP). În 31 decembrie 2023, produsele fără fum dezvoltate de PMI erau disponibile pentru vânzare în 84 de piețe, iar PMI estimează că aproximativ 33 de milioane de adulți din întreaga lume utilizează produsele fără fum dezvoltate de PMI. Produsele fără fum au reprezentat aproximativ 37% din veniturile nete totale ale PMI pentru întreg anul 2023. Cu o bază solidă și o expertiză semnificativă în științele vieții, în februarie 2021, PMI și-a anunțat ambiția de a se extinde în domeniile wellness și de îngrijire a sănătății și, prin filiala sa Vectura Fertin Pharma, își propune să îmbunătățească calitatea vieții prin furnizarea de experiențe de sănătate integrate.
Pentru mai multe informații puteți vizita www.pmi.com și www.pmiscience.com.

(1) ©2024 Forbes. Toate drepturile rezervate.

Material susținut de PMI

 

Te-ar mai putea interesa și
România, cel mai mare exportator de cereale din UE în primele săptămâni ale sezonului 2024 – 2025
România, cel mai mare exportator de cereale din UE în primele săptămâni ale sezonului 2024 – 2025
În primele două săptămâni din sezonul 2024/25, Uniunea Europeană a exportat o cantitate de 788.201 de tone de grâu moale, în scădere cu 48% faţă de cantitatea de 1,5 milioane de tone......
Vânzările de ceasuri elvețiene de lux au scăzut puternic, în special ca urmare a prăbușirii cererii în China
Vânzările de ceasuri elvețiene de lux au scăzut puternic, în special ca urmare a prăbușirii cererii în China
Vânzările de ceasuri elveţiene de lux sunt în scădere semnificativă, în condiţiile în care consumatorii îşi regândesc ...
Belgradul autorizează reluarea lucrărilor de exploatare a unei mine mari de litiu, proiect foarte criticat de organizațiile de mediu
Belgradul autorizează reluarea lucrărilor de exploatare a unei mine mari de litiu, proiect foarte criticat de organizațiile ...
Guvernul sârb a autorizat marţi reluarea operaţiunilor în vederea lansării controversatei exploatări a unei mine de ...
România are una dintre cele mai mici rate de ocupare a forței de muncă în rândul femeilor din statele UE – Monitorul Social
România are una dintre cele mai mici rate de ocupare a forței de muncă în rândul femeilor din statele UE – Monitorul ...
România are una dintre cele mai mici rate ale ocupării pe piaţa muncii din rândul statelor Uniunii Europene, atât în ...