1EUR = 4.7354 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Philip Morris şi-a făcut companie de asigurări şi încurajează oamenii să renunţe la fumat

Producătorul Philip Morris a lansat o companie de asigurări, prin intermediul căreia îşi propune să încurajeze oamenii să renunţe la fumat, după cum relatează The Times. Compania de asigurări Reviti oferă reduceri şi bonificaţii lunare pentru cei care folosesc ţigări electronice, devin mai responsabili din punct de vedere al sănătăţii sau chiar renunţă la fumat.

23 apr, 2019 | ECONOMICA.net

Astfel, Reviti va oferi poliţe de asigurare de viaţă cu un preţ ce porneşte de la cinci lire pe lună, cu o reducere de 2,5% pentru fumătorii care trec pe ţigări electronice, 25% pentru cei care folosesc Iqos, pentru trei sau mai multe luni, şi 50% pentru cei care se lasă de fumat pentru cel puţin un an.

Dan Pender, chief executive Reviti, a afirmat: " Philip Morris International se aliniază tot mai mult la un viitor fără fum. PMI îşi propune să facă oamenii să renunţe la fumat. Ţelurile noastre sunt să creştem numărul celor care sunt asiguraţi şi să încurajăm oamenii să-şi îmbunătăţească viaţa (...).Philip Morris nu vrea să vândă ţigări ca şi până acum, care sunt nocive, ci caută să-şi diversifice modelul de business".

La rândul său, Neil Wilson, analist la platfoma Markets.com, a afirmat că aceast lucru este ca şi cum marile companii petroliere ar investi în maşini electrice. "Philip Morris se poziţionează astfel pentru un viitor fără tutun, mergând dincolo de vapare, fiind vorba, evident, despre diversificare şi de a crea noi surse de venit".

Ca în cazul celorlalte poliţelor de asigurare, prima lunară va depinde de particularităţile fiecăruia, dar suma de 5 lire pe lună s-ar aplica unei persoane sănătoase, în vârstă de 20 de ani, nefumătoare, care beneficiază de o acoperire de 150.000 de lire. Totodată, un fumător în vârstă de 40 de ani, ar urma să plătească 23 de lire pe lună, pentru aceeaşi poliţă, după cum a explicat Pender.

Potrivit lui Pender, Reviti funcţionează şi este condusă separat de Philip Morris, fără ca cele două companii să aibă acces la datele fiecăruia.

Producătorul de ţigări a investit iniţial 5,2 milioane de lire în Reviti şi se angajează să continue finanţarea, fiind unicul acţionar.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO