Philippe Charles Lhotte a fost ales preşedinte al Consiliului de Administraţie al BRD

Philippe Charles Lhotte a fost ales, luni, preşedinte al Consiliului de Administraţie al BRD-Groupe Societe Generale (BRD), după ce miercurea trecută Banca Naţională a României a aprobat numirea lui ca director general al BRD şi membru al CA.
Economica.net - mar, 06 nov. 2012, 15:23
Philippe Charles Lhotte a fost ales preşedinte al Consiliului de Administraţie al BRD

„În şedinţa din 5 noiembrie 2012, Consiliul de Administraţie al băncii a ales în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al BRD-Groupe Societe Generale pe domnul Philippe Charles Lhotte. Începând cu aceeaşi dată, încetează funcţia de preşedinte provizoriu al Consiliului de Administraţie a domnului Petre Bunescu”, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de BRD Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

La mijlocul lunii septembrie, acţionarii BRD – Groupe Societe Generale au aprobat numirea lui Philippe Charles Lhotte ca administrator, cu un mandat de patru ani.

Lhotte a fost preşedinte – director general al SG Expressbank AD, filiala Societe Generale din Bulgaria, iar din iulie a fost desemnat să preia funcţia de director general al BRD – Groupe Societe Generale.

La finele lunii iulie, Alexandre Paul Maymat a renunţat la calitatea de administrator a băncii din motive personale. Maymat urma să preia conducerea băncii după retragerea lui Guy Poupet, preşedinte – director general al instituţiei de credit până în primăvara acestui an.

Grupul financiar francez Societe Generale este acţionarul majoritar al BRD şi controlează 60,16% din acţiuni. În acţionariat se regăsesc şi cele cinci SIF-uri, precum şi Fondul Proprietatea (FP), cu pachete de până la 5%.

Acţiunile BRD au încheiat şedinţa bursieră de marţi în scădere cu 0,65%, la 7,7 lei. La această cotaţie capitalizarea băncii este de 5,366 miliarde lei (1,188 miliarde euro).

Te-ar mai putea interesa și
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată datele unui studiu publicat de Banca Centrală Europeană (BCE),......
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Foştii preşedinţi americani Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor actualului lider de la Casa Albă, Joe ...