Photon Energy construiește o nouă centrală fotovoltaică lângă orașul Teiuș din județul Alba

Compania Photon Energy anunță că a îmceput construcția celei de-a șasea centrale electrice fotovoltaice din România, care va avea o capacitate de producție de 4,8 MWp. Modulele solare cu două fațete și eficiență ridicată montate pe trackere cu o singură axă vor introduce anual în rețeaua Distribuție Energie Electrică Romania aproximativ 7,1 GWh de energie din surse regenerabile, care va fi vândută pe piața de energie, adică, fără susținerea unui contract bilateral pe termen lung, liber negociat, cu un cumpărător. Noua centrală electrică va începe să funcționeze în trimestrul IV din 2022.
Ion Dobreanu - mar, 16 aug. 2022, 18:09
Photon Energy construiește o nouă centrală fotovoltaică lângă orașul Teiuș din județul Alba

„Suntem foarte bucuroși că putem continua lucrările în din România, una dintre principalele piețe din Europa Centrală și de Est, implementând strategia de creștere anunțată în Raportul financiar pentru 2022″, a afirmat Georg Hotar, CEO al Photon Energy Group.
„Centrala din Teiuș marchează un alt pas important în eforturile noastre de a da în exploatare în România, până la sfârșitul anului 2022, o capacitate totală de circa 32 MWp. Numai noile active din România vor extinde portofoliul IPP la peste 120 MWp până la sfârșitul anului”, a mai spus el.

Amplasată în apropierea localității Teiuș în județul Alba, centrala electrică va acoperi 10 ha de teren arabil și va include 8 700 de panouri solare.

La darea în exploatare a centralei, compania va deține și exploata 94 de centrale electrice solare, cu o capacitate combinată de 113 MWp în portofoliul său de producător independent de energie electrică (IPP). O capacitate combinată de 97 MWp din această capacitate va fi vândută ca energie electrică curată, fără subvenții, pe piața de energie.

Centrala electrică va fi deținută și operată de o companie înființată în scop special, deținută în întregime de Photon Energy Group.

În acest moment, compania dezvoltă în România proiecte fotovoltaice cu o capacitate totală de 235,4 MWp, din care 21,2 MWp sunt în curs de construcție, iar 12,0 MWp sunt în stadiul de începere a lucrărilor.

La nivel global, Photon Energy gestionează proiecte fotovoltaice de mare utilitate, cu o capacitate combinată de peste 825 MWp pe piețele sale principale din Europa Centrală și de Est și Australia, inclusiv capacitatea de mai sus din România. Următoarele proiecte de dezvoltare planificate în România urmează să fie construite și date în exploatare în 2023 și 2024, iar piața din România va contribui semnificativ la obiectivul companiei de extindere a portofoliului său IPP la cel puțin 600 MWp la nivel global până la sfârșitul anului 2024.

Pe baza estimărilor privind prețurile energiei electrice pentru restul anului 2022, compania a anunțat, conform raportul financiar, creșterea a veniturilor consolidate în 2022 până la 85,0 mil EUR de la 36,4 mil EUR în 2021, reprezentând o creștere de 133,8% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, ceea ce duce la o creștere a EBITDA de 24,0 mil de la 9,6 mil EUR în 2021 (creștere față de aceeași perioadă a anului trecut de +150,4%).

Despre Photon Energy Group

Photon Energy Group furnizează energie din sursă solară și soluții de apă curată la nivel mondial. Serviciile de energie electrică solară sunt furnizate de Photon Energy. Încă de la înființarea sa în 2008, Photon Energy a construit și dat în exploatare centrale electrice solare cu o capacitate combinată de peste 120 MWp și deține centrale electrice cu o capacitate combinată de 91,9 MWp în portofoliul său.

În acest moment, compania dezvoltă proiecte cu o capacitate combinată de 825 MWp în Australia, Polonia, România și Ungaria și furnizează servicii de exploatare și întreținere pentru circa 330 MWp la nivel mondial. Cea de-a doua linie de business importantă, Photon Water, furnizează soluții de apă curată, inclusiv servicii de tratare și recuperare, dar și dezvoltare și gestionare a puțurilor și a altor surse de apă. Photon Energy N.V., compania holding pentru Photon Energy Group, este listată la bursele din Frankfurt, Praga și Varșovia. Sediul companiei este la Amsterdam, cu birouri în Europa și Australia.

 

Te-ar mai putea interesa și
Nicușor Dan: Este un dezechilibru între banii Primăriei Capitalei și banii primăriilor de sector. A trebuit să tai din investiții din cauza lipsurilor
Nicușor Dan: Este un dezechilibru între banii Primăriei Capitalei și banii primăriilor de sector. A trebuit să tai ...
Municipalitatea a tăiat din investiţii din cauza lipsei banilor, a declarat, marţi, primarul general Nicuşor Dan, atrăgând atenţia asupra "dezechilibrului" dintre fondurile pentru Primăria......
Banca Mondială se așteaptă la o ușoară scădere economică anul acesta în regiunea Europa de Est şi Asia Centrală, din cauza războiului din Ucraina
Banca Mondială se așteaptă la o ușoară scădere economică anul acesta în regiunea Europa de Est şi Asia Centrală, ...
Banca Mondială prognozează o scădere a economiei în regiunea Europa de Est şi Asia Centrală, în care este inclusă ...
Avocații prințului moștenitor al Arabiei Saudite Mohammed bin Salman susțin că acesta beneficiază de imunitate, după ce a devenit prim-ministru
Avocații prințului moștenitor al Arabiei Saudite Mohammed bin Salman susțin că acesta beneficiază de imunitate, după ...
Avocaţii prinţului moştenitor al Arabiei Saudite Mohammed bin Salman afirmă că noua sa funcţie de premier îi permite ...
Rezervările turistice online făcute până acum în 2022 au depășit numărul celor din 2019 – Eurostat
Rezervările turistice online făcute până acum în 2022 au depășit numărul celor din 2019 – Eurostat
În primul semestru din 2022, turiştii au petrecut în total aproximativ 199 de milioane de nopţi în spaţii de cazare ...